Stire

Zeci de proiecte pentru spaţii verzi

17.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Autorităţile publice arădene au depus cele mai multe proiecte, în perioada 25 august - 5 septembrie, la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), pentru a obţine fonduri prin „Programul de îmbunătăţre a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”. Judeţul nostru se află astfel în top cu 26 de proiecte elaborate pentru înfiinţarea şi modernizarea spaţiilor verzi, urmat de autorităţile din Iaşi şi Mureş cu 25 de proiecte, Bihor cu 22 de proiecte şi Giurgiu cu 21 de proiecte.

Potrivit Ministerului Mediului, prioritare sunt proiectele prin care se creează noi spaţii verzi, în care se vor planta mulţi copaci din flora autohtonă şi se vor utiliza materiale ecologice.

Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi a fost iniţiat în 2007, prin O.U.G. nr. 59/2007, în scopul extinderii suprafeţei spaţiilor verzi din localităţi. Pentru continuarea lui, în cursul acestui an a fost aprobată alocarea sumei de 146 milioane de lei din Fondul pentru mediu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro