Stire

Aradul va avea Centru de informare şi promovare turistică

17.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Judeţean Arad se află printre cele zece autorităţi publice locale din ţară care beneficiază de Programul Operaţional Regional 2007-2013, referitor la promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea - Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora.

Programul a fost lansat în data de 11 septembrie la Cluj-Napoca şi presupune crearea unei reţele naţionale de centre de informare şi promovare turistică. Mai precis, prin acesta se alocă fonduri pentru construirea/modernizarea/consolidarea/extinderea clădirilor în care vor funcţiona Centrele Naţionale de Informare şi promovare; achiziţionarea de echipamente şi software, pentru dotare; crearea bazelor de date cu informaţii turistice.

Valoarea totală alocată unui Centru este cuprinsă între 170.000 şi 1.700.000 lei, iar termenul limită până la care se pot depune proiecte este 1 octombrie 2009.

„Pentru judeţul Arad este foarte important că am reuşit să fim unul din cele 10 centre. Faptul că am obţinut această poziţie reprezintă un succes şi mă bucură că zestrea turistică a Aradului a fost un argument mai bun decât maşinaţiile cu care guvernul ne-a obişnuit în ultimul timp”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro