Stire

La Apateu - Guvernul a ?uitat? să trimită banii pentru reparaţiile şcolii

17.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Elevii Şcolii cu clasele V - VIII din Apateu au început noul an în condiţii destul de pribege. Şi asta pentru că Guvernul a „uitat” să trimită primăriei din localitate banii necesari pentru lucrările de reparaţii şi modernizare, câştigaţi în urma unui proiect. „Am realizat un proiect pe care l-am depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin care solicitam de la Guvern 8,2 miliarde de lei vechi, pentru lucrări de reparaţii şi modernizări. Am fost anunţaţi că o să primim banii pentru realizarea acestui proiect. De câteva luni aşteptăm şi nimeni nu ştie nimic. Când îi întrebăm pe cei de la Inspectoratul Şcolar de bani, ridică din umeri, spun că nu ştiu când o să vină banii. Am fi vrut să începem lucările mai devreme şi să le finalizăm în vacanţă. Când o să primim banii?... Şi chiar dacă acum o să îi primim, cum o să ne apucăm de lucrări la acoperiş cu copiii în curte, sau în interior când sunt copiii la şcoală?!... Iar dacă o să ni-i trimită până la urmă şi n-o să-i cheltuim, pentru că nu ştim cum o să lucrăm când sunt copiii la şcoală, o să-i pierdem”, spune primarul localităţii Apateu, Aurel Bondor.

În proiectul trimis de Inspectoratul Şcolar la Guvern erau prevăzute lucrări de reparaţii ale acoperişului, înlocuirea instalaţiei electrice, schimbarea uşilor şi a geamurilor cu unele termopan şi montarea unui parchet şi a unor lambriuri noi.

„Pentru că am câştigat proiectul, în urmă cu două luni, am organizat şi licitaţie. Firma câştigătoare a fost desemnată atunci. Dar degeaba, că nu am primit banii şi nici nu ştim când o să îi primim”, mai spune edilul şef.

În Şcoala cu clasele V - VIII din Apateu învată 416 copii şi, din declaraţiile primarului, numărul acestora este în creştere.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro