Stire

Nocturna de la UTA paralizează iluminatul din municipiu?!...

06.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Punerea în funcţiune a nocturnei de la stadionul UTA lasă de fiecare dată municipiul în beznă. Cel puţin aşa au afirmat mai mulţi cititori ai ziarului nostru. Aceştia spun că, de fiecare dată când Primăria porneşte marile reflectoare de pe stadion, iluminatul public din oraş este paralizat.

Sâmbătă seara chiar am avut curiozitatea să verificărm acest lucru. Profitând de faptul că, de la orele 20,00, pe stadionul arădean a început meciul dintre echipele arădene UTA şi ACU, am dat o raită prin oraş să ne asigurăm că reclamaţiile sunt întemeiate. Am constatat că întra-devăr, cel puţin centrul municipiului şi unele cartiere mai centrale, cum ar fi o parte din Vlaicu şi Funcţionarilor, erau cufundate în întuneric.

Cu privire la acest aspect, directorul tehnic al Primăriei Arad, Răzvan Popa, ne-a declarat că iluminatul public al oraşului nu are nici o legătură cu nocturna: „Nu are nici o legătură iluminatul public cu nocturna de pe stadion. Cele două sunt alimentate din circuite diferite, astfel că, din punct de vedere tehnic nu poate fi vorba de aşa ceva. Probabil că reflectoarele de la nocturnă iluminează atât de tare, încât nu se mai văd neoanele de pe stradă, pentru că nocturna poată fi văzută şi din Micălaca. Nu e exclus ca aseară (sâmbătă n.n.) să fi fost vorba de vreo avarie. E prima oară când avem reclamaţii de acest gen. Oricum luni o să am o întâlnire cu cel de la Enel pentru nişte discuţii şi atunci o să abordez şi acest aspect.”

Să fie oare doar o simplă coincidenţă faptul că, de fiecare dată când nocturna este pusă în funcţiune, iluminatul public nu mai funcţionează?!... Sau poate Primăria se gândeşte să facă puţină economie, pentru că marile reflectoare probabil consumă destul de mult?... Nu ştim ce să spunem. Poate că după şedinţa de astăzi pe care o va avea directorul tehnic al Primăriei cu cei de la Enel ne vom „lumina” şi noi în acest caz.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro