Stire

Nădlac - Asiatici ascunşi ?n portbagaj

08.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Doi chinezi şi o mongoleză, au încercat să treacă graniţa, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, ascunşi în portbagajul unui autoturism înmatriculat în Bucureşti. Cei trei i-au oferit şoferului român câte 150 de euro pentru a-i ajuta să ajungă în spaţiul Schengen, însă poliţiştii de frontieră le-au încurcat planurile, descoperindu-i la un simplu control al portbagajului.

În timpul unui control obişnuit de frontieră, poliţiştii au cerut  deschiderea portbagajului unui autoturism marca Volkswagen, condus de un cetăţean român. Aceştia au dat peste trei persoane, Jianzao W. în vârstă de 27 de ani, Fangrong D. de 35 de ani de cetăţenie chineză şi femeia, Gannaasambuu T.,  în vârstă de 28 ani, din Mongolia.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei trei au intrat legal în România, în baza paşapoartelor personale şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară a Spaţiului Schengen. Şoferul autoturismului a declarat anchetatorilor că i-a luat pe asiatici la ocazie din localitatea Aleşd, urmând ca în schimbul a 150 euro să-i transporte până în Budapesta. Cetăţeanul român a povestit cum, înainte de a ajunge în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-o parcare, i-a ascuns pe cei trei în portbagaj.

Cele trei persoane vor fi cercetate pentru trecere ilegală a frontierei de stat iar şoferul va fi cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro