Stire

Fonduri de la Guvern pentru Asistenţa Socială

10.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, două hotărâri conform cărora se alocă suma de 22.057 milioane de lei pentru construcţia, reparaţia şi amenajarea mai multor unităţi de asistenţă medico – socială şi asistenţă socială din judeţele ţării, printre care şi Arad.

Cei ce vor primi ajutor în unităţile medico – sociale sunt persoanele vârstnice şi persoane adulte cu handicap care necesită supraveghere, asistare, îngrijire şi tratament în regim permanent sau temporar.

Unităţile în cauză au mai beneficiat de fonduri din bugetul de stat pentru realizarea lucrărilor de reparaţii şi amenajări, dar din anumite motive, consiliile locale şi judeţene nu au mai dispus de resursele financiare necesare finalizării lucrărilor.

Astfel, în judeţul Arad, Complexul de servicii sociale pentru persoanele vârstnice din localitatea Păuliş va dispune de suma de 1.134.000 lei. Banii sunt asiguraţi din fondurile Solidaritatea şi se vor aloca în tranşe, pe baza documentelor întocmite de beneficiari şi avizate de către direcţiile de muncă şi protecţie socială.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro