Stire

Festival de Muzică Vieneză - Ziua Austriei sărbătorită la Arad

24.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Aflat la cea de- a treia ediţie, Festivalul Arădean de Muzică Vieneză îi omagiază anul acesta pe Franz Lehar şi pe Giacomo Puccini şi se bucură pentru prima dată de înaltul patronaj al Ambasadei Austriei la Bucureşti.

Astfel, Excelenţa Sa domnul Martin Eichtinger – Ambasadorul Austriei la Bucureşti a ales să sărbătorească anul acesta Ziua Naţională a Austriei la Filarmonica din  Arad cu ocazia concertului de deschidere a Festivalului, în data de 26 octombrie, la ora 18.

Programul ales pentru acest concert este unul special, propus de profesorul Ernst Maerzendorer  de la Opera din Viena. Ernst Maerzendorer se alfă pentru a doua oară în Arad, prima sa vizită în oraşul nostru fiind prilejuită de producţia operei Nabucco în variantă concertantă de acum doi ani.

În cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Arădean de Muzică Vieneză sunt programate patru seri speciale. Prima seară, seara de deschidere, va sta sub auspiciile compozitorului Richard Strauss, cea de-a doua seară a festivalului, seara de joi, 30 octombrie va fi dedicată operetei vieneze, în special a celei compuse de Franz Lehar. Cea de-a treia seară, seara zilei de sâmbătă este dedicată compoziţiei beetoveniene, în special Sonatei Kreuzer şi va fi o seară de muzică şi lectură, în care actorul Zoltan Lovas va citi fragmente din nuvela omonimă a lui Lev Nikolaevici Tolstoi. Ediţia din acest an a festivalului se va încheia cu o seară dedicată operei lui Puccini. Moderatorii acestei seri vor fi actorii Tudor Lucanu şi Zoltan Lovas.

Conducerea filarmonicii arădene menţionează faptul că biletele de intrare la concertele din cadrul acestui festival au fost puse deja în vânzare şi că pentru concertul de deschidere aproape toate locurile sunt ocupate. În acest an biletul pentru un concert va costa între 12 şi 15 lei, iar un abonament pentru toate concertele va costa 50 de lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro