Stire

Ambulanţă de ultimă generaţie pentru SMURD Arad

25.10.2008 ⋅ 0 comentarii

De ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad are în dotare o ambulanţă SMURD, cu care se va interveni în cazul unor accidente majore, împreună cu serviciul de descarcerare. Ambulanţa de tip C4 X2 de terapie intensivă, mobilă va fi disponibilă 24 din 24, iar un medic, un asistent UPU şi doi paramedici, subofiţeri din cadrul ISU, vor asigura acordarea primului ajutor răniţilor grav.

„Astăzi a fost operaţionalizat echipajul Smurd tip C (Terapie intensivă mobilă). Echipajul funcţionează ca urmare a colaborării dintre Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Vasile Goldiş» Arad. Acesta este format din medic specialist în medicină de urgenţă, un asistent UPU şi doi paramedici din cadrul ISU, coordonarea fiind organizată de Dispeceratul Medical al judeţului Arad”, a declarat dr. Monica Puticiu, şef Unitate Primire Urgenţe.

Noua ambulanţă SMURD a fost repartizată prin Ministerul Sănătăţii şi va avea în dotare echipamente şi materiale sanitare, defibrilator semiautomat şi manual, şi medicamente necesare resuscitării şi acordării asistentei medicale de urgenţă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro