Stire

Copacii tăiaţi, problema Administraţiei Naţionale a Drumurilor

25.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Cazul copacilor masacraţi de pe DN 7 se apropie de finalitate. În urma sesizărilor efectuate de ziarul nostru, constructorii au intrat în colimatorul Gărzii de Mediu Arad. Intrând în atribuţia lor, aceştia au susţinut că se vor deplasa la faţa locului, pentru a face constatări şi pentru a verifica dacă şantierul respectă normele protecţiei mediului, dacă au autorizaţii şi dacă se găsesc în conformitate cu legea de mediu.

La o distanţă relativ scurtă de timp de la sesizarea noastră, Garda de Mediu a întocmit referatul. Astfel, „am fost vineri pe şantierul viitorului hipermarket să constatăm ce anume s-a întâmplat cu copacii. La verificările noastre şi după discuţiile ce le-am purtat cu constructorii, am constatat că au acord de mediu, eliberat de Agenţia pentru Protecţia Mediului. În acest caz, nu le-am putut da amendă, pentru că din puct de vedere al protecţiei mediului, sunt în perfectă legalitate”, a susţinut Atilla Shekely, inspector general al Gărzii de Mediu Arad.

În schimb, inspectorul şef al gărzii de mediu a decis să solicite ajutorul reprezentanţilor Durmurilor Naţionale, pentru a soluţiona această problemă în cel mai scurt timp posibil. Copacii tăiaţi sunt proprietatea statului, dar care intră în grija Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România.

Urmează ca luni, reprezentaţii administraţiei să se întrevadă cu inspectorul general al Gărzii de Mediu şi să constate şi ei, la faţa locului, zecii de copaci tăiaţi, ce acum sunt adunaţi pe marginea şantierului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro