Stire

CJA aplică sentinţa c?ştigată de cumpărătorii terenului Fabricii de zahăr

24.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a început ieri demersurile pentru punerea în aplicare a sentinţei definitive şi irevocabile, câştigată de către cumpărătorii terenului Fabricii de zahăr.

Astfel că, pe data de 29 decembrie, va convoca, de urgenţă, o şedinţă a aleşilor locali, pentru adoptarea hotărârii privind avizarea Planului Urbanistic Zonal al terenului societăţii timişorene SC Porto Petrol SRL. „Programând şedinţa pe data de 29 decembrie, ne vom încadra în termenul legal de şapte zile de la primirea memoriului din partea societăţii, prin care ni se aduce la cunoştinţă câştigarea procesului, achitarea cheltuielilor de judecată, dar şi a unor despăgubiri...”, ne-a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Mai mult decât atât, ieri, Consiliul Judeţean Arad a început şi acţiunile necesare pentru achitarea sumelor, în valoare totală de 8.334 lei, câştigate în instanţă de către timişoreni. „După achitarea cheltuielilor de judecată către societate, vom face impunere, ca acei 10 consilieri să returneze banii respectivi Consiliului Judeţean Arad”, ne-a spus preşedintele CJA.
Nicolae Ioţcu ne-a mai informat că, dacă CJA va fi chemat în judecată pentru despăgubirile în valoare de aproximativ şase milioane de euro, solicitate deocamdată doar pe memoriul trimis pe adresa CJA, de către SC Porto Petrol SRL, conducerea CJA îi va chema în garanţie pe cei 10 consilieri – Dorel Căprar, Aurelian Oneţ, Caius Parpală, Mircea Purcaru, Sabău Gheorghe, Atila Iosif Duka, Rodica Herlo, Francisc Mandek, Cosmin Pereteacu şi Tiberiu Ranc – care s-au opus la votarea proiectului. „Dacă ne vor chema în judecată, îi vom chema şi noi în garanţie pe cei 10 consilieri, pentru că nu suntem dispuşi ca, din cauza unui vot politic al unor consilieri, să fie aduse prejudicii Consiliului Judeţean Arad”, a completat Nicolae Ioţcu.

Reamintim că timişorenii de la firma SC Porto Petrol SRL, care au cumpărat pământul de sub Fabrica de zahăr, de la Elecon, societatea care, la rândul ei, l-a achiziţionat de la Primăria Arad, au acţionat în instanţă Consiliul Judeţean Arad, pentru că, în luna decembrie a anului 2007, nu a adoptat proiectul de hotărâre privind avizul tehnic al PUZ-ului.


Procesul a fost câştigat de timişoreni prin sentinţa definitivă şi irevocabilă din data de 22 aprilie 2008, Consiliul Judeţean Arad fiind obligat astfel ca, în termen de şapte zile de la data emiterii sentinţei, să adopte hotărârea privind avizarea PUZ-ului. Deoarece Consiliul Judeţean Arad nu a luat măsurile impuse prin ordinul judecătoresc nici măcar acum, luni conducerea CJA a primit un memoriu din partea firmei Porto Petrol, prin care se solicită dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru ca hotărârea să fie pusă în aplicare.
De asemenea, societatea aduce la cunoştinţa CJA faptul că, prin sentinţă, este obligat să plătească, cu titlu de cheltuieli de judecată, sumele de 5.954 de lei, în primă instanţă, şi 2.380 de lei în recurs, în total 8.334 lei. Mai mult decât atât, timişorenii solicită şi despăgubiri în valoare de 4.525.000 euro, pentru daunele materiale, cauzate prin refuzul aprobării în termenul legal a Planului Urbanistic Zonal, şi plata sumei de 1.825.000 euro, pentru daunele morale, cauzate, potrivit memoriului adresat CJA, „atât prin eşuarea proiectului, cât şi publicitatea negativă făcută acestuia, fără nici o justificare rezonabilă, în şedinţele Consiliului Judeţean în care s-a pus în discuţie hotărârea de aprobare şi pentru alte asemenea cauze”.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia_Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro