Stire

S-au ţinut de promisiune!

09.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Studenţii nu au mai avut parte de ghinionul din Valea Jiului şi au început meciul cu Deva de la 1-0

Declaraţiile optimiste dinaintea meciului date de oficialii de la CS Universitatea Vasile Goldiş au avut acoperire. „Sunt convins că vom câştiga la scor”, spunea Costel Bogoşel. „Suntem capabili de o victorie la scor, dar la fel de bine, dacă vom face greşeli în defensivă, putem şi pierde”, spune Geta Onu. În cele din urmă a fost un sec 3-0, scor care putea lua proporţii dacă nu se ratau câteva ocazii imense.
Partida a debutat cum nu se poate mai bine pentru gruparea studenţească, care a reuşit să deschidă scorul în minutul trei, practic meciul începând de la 1-0 pentru gazde. Norocul nu i-a mai părăsit pe studenţi, aşa cum s-a întâmplat în prima rundă de la Petroşani, când CS Universitatea a începăut meciul de la 0-1. Richard Filaret avea să execute un aut şi, ca-n vremurile bune, fundaşul arădean execută lung, în careu, acolo unde Pisoiu, în disperare de cauză să respingă cu capul mingea în corner, o lobează peste portarul Rahoveanu şi modifică pentru prima dată tabela de marcaj. La adăpostul firavului avantaj, studenţii îşi contiunuă asediul la poarta deveană, acolo unde linia de fundaşi se face mai la fiecare fază de râs. „Dacă aveam noi aşa fundaşi de mult erau disponibilizaţi de mami”, a spus Bogdan Onu. Cert este că în minutul 14 se face 2-0. Dan Găldeanu „croşetează” pe flancul stâng, centrează precis până la Cristian Luca, cel care, îndeplineşte o simplă formalitate şi marchează cu o lovitură de cap. Peste doar patru minute, Dan Miţiţi ratează desprinderea definită a studenţilor. Din cinci metri, mijlocaşul arădean nu reuşeşte să-l învingă pe Rahoveanu, deşi era singur şi nejenat de nimeni. Minutul 31 va consemna o nouă ratare monumentală a gazdelor, avându-l de această dată în rol de ghinionist pe Alin Drăgan. La fel ca şi Miţiţi, „Mielu” nu a găsit soluţia cea mai bună din faţa porţii, şutând în Rahoveanu în locul unei execuţii plasate. Oaspeţii nu renunţă şi îşi trec şi ei în cont o ocazie uriaşă de a puncta. După o nesincronizare a apărării gazdelor, Biţiş şutează spre poartă, Păşcălău este bătut, însă Nicolau respinge cu un ultim efort de pe linia porţii. Partea a doua  a meciului va debuta, din nou, cu o ratare monumentală a gazdelor. Cristain Luca va trece pe lângă o „dublă”, după ce mingea expediată de acesta va lovi stâlpul porţii lui Rahoveanu. În continuare, jocul se va echilibra, însă spre finalul meciului tot gazdele vor puncta. Costel Bogoşel dă dovadă de inspiraţie şi îl aruncă în luptă pe Cristian Ţârlea. După numai nouă minute de acomodare în joc, atacantul grupării studenţeşti duce scorul la 3-0, încheind definitiv conturile din teren.

Victorie pentru Geta Onu
CS Universitatea Vasile Goldiş a obţinut sâmbătă prima victorie din retur, la scor, 3-0, contra Mureşului Deva, o echipă care nu a reuşit să se adapteze terenului noroios din Aradul Nou. „A fost un meci care a început tare, am avut şi noroc
la primul gol. Este foarte greu să mai
revii pe un asemenea teren, după ce esti condus aşa de repede. Ne-am adaptat foarte bine la condiţiile de joc, băieţii au făcut ce le-am cerut, poate şi mai mult. Sunt foarte mulţumit de ei şi îi felicit”,  a declarat Costel Bogoşel. După ce au fost criticaţi vehement de conducerea clubului, în frunte cu Geta Onu, antrenorul echipei spune că are mare încredere în fotbalişti. „Am avut şi am foarte mare încredere în echipă, contrar unor păreri din cadrul clubului sau din afară. Sper că în  continuare să avem rezultate bune şi sunt convins că le vom obţine”, a mai spus Bogoşel. Altfel, să mai spunem că victoria a fost dedicată preşedintelui Geta Onu, care a împlinit în cursul săptămânii 47 de ani.

„Arădenii merită să rămânăîn Liga a II-a”
Gheorghe Barbu a avut numai cuvinte la laudă la adresa grupării care evoluează în Aradul Nou şi nu înţelege jocul fără vlagă al echipei devene. „O victorie foarte meritată a gazdelor, nu meritată. Gazdele s-au adaptat foarte bine la starea gazonului, la vreme, au jucat mai bine, şi-au dorit mai mult victoria şi au avut o putere mai mare. Noi am părut moi, inexplicabil. Avem şi noi problemele noastre, suntem pe un loc îngrijorător şi parcă nu s-a văzut o dorinţă de a lua puncte şi a lupta. Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat, pentru dăruire şi nu în ultimul rând arbitrajul foarte corect. Arbitraj de nota 10”, a declarat antrenorul Mureşului Deva. „Nici nu se compară echipa din tur cu cea actuală. E mai bine organizată, mult mai disciplinată şi chiar talia a contat, mai ales în atac. Şi dacă gazonul era uscat după cum am jucat tot pierdeam, deşi noi suntem o echipă tehnică. Am fost penibili. A lipsit dorinţa de a munci, de a lupta. Este foarte grav ce s-a întâmplat la acest joc. După cum a jucat astăzi, CS Universitatea Vasile Goldiş merită să rămână în Liga a II-a, dar este un drum lung. Nu seamănă un meci cu altul. Se va lupta până la sfârşit. În două meciuri poţi fi sus sau jos. Seria este una echilibrată”, a concluzionat Gheorghe Barbu.

CS Universitatea Goldiş – Mureşul Deva 3-0 (2-0)

Stadion: Motorul; spectatori: 153.
Au marcat: Pisoiu (3-autogol), Cr. Luca (14), Ţârlea (81).
CSU: Păşcălău – Negrita, Nicolau (82 Miculescu), Lung, Filaret – Miţiţi (70 Ţârlea), Găldeanu, C.Roşca, Iambor – Cr.Luca, Al.Drăgan (46 Paina).
Antrenor: Costel Bogoşel.
Mureşul: Rahoveanu – Savin, Vârtic, Dosan, Pisoiu (46 Lintaru) – Bud, Janos Vajda, Sătmar, Biţiş (86 E.Vajda) – Grigoruţă (67 Pribac), Chirciu.
Antrenor: Gheorghe Barbu.
Cartonaşe galbene: Nicolau (29) / Lintaru (50).
Arbitru: Gabriel Mocean (Cluj Napoca)
Asistenţi: Cătălin Haramuz, Marius Nicoară (ambii din Reşiţa)
Observator FRF: Ştefan Szilagyi.
Jucătorul meciului: Dan Găldeanu.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro