Stire

UTA: ?Mister? vrea concentrare şi determinare

29.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă va evolua sâmbătă, de la ora 11, la Câmpia Turzii, acolo unde are ocazia să se reabiliteze după confruntarea ratată cu CFR Timişoara 
UTA va evolua sâmbătă, de la ora 11, la Câmpia Turzii, unde va avea ocazia să facă pasul spre fruntea ierarhiei în seria „Vest” a Ligii II, o performanţă, totuşi, având în vedere sezonul atât de zbuciumat şi problemele incredibile cu care s-a confruntat de-a lungul lui. Cu toate că a dispărut concentrarea în rândul utiştilor, iar antrenorii au intrat într-o perioadă în care au ales să ofere tuturor componenţilor lotului şanse de-a evolua în primul 11, Bătrâna Doamnă şi-a propus o nouă victorie în partida de la Câmpia Turzii. Nici nu poate fi altfel, din moment ce adversarul deţine „lanterna roşie” a seriei, cu doar şapte puncte acumulate în 31 de etape. 
Nu-l mai interesează rezultatele„Nu mă interesează deloc rezultatele în ultimele trei meciuri. UTA nu mai poate retrograda, iar după eşecul de la Arad cu CFR Timişoara m-am înfuriat. Chiar nu mă mai interesează rezultatele din ultimele trei meciuri. Ideea este să joace doar cei care îşi doresc cu adevărat şi care sunt în stare să se concentreze şi să evolueze cu determinare în partidele rămase de disputat”, a declarat Ionuţ Popa imediat după insuccesul din ultima etapă, care a generat discuţii peste discuţii. Bătrâna Doamnă înregistrează un nivel ridicat de oboseală în această perioadă, datorită pedepselor la care au fost supuşi utiştii după insuccesul cu CFR Timişoara. Duminică, de obicei „zi sfântă” pentru fotbalişti, s-au desfăşurat două antrenamente. La fel şi luni. Marţi şi miercuri, antrenorii au condus câte un antrenament în cursul dimineţii, pentru ca seara să organizeze meciuri amicale, marţi la Vladimirescu şi miercuri, la Arad, în compania echipei UTA - juniori A. A fost un program extrem de greu, mai ales pentru această perioadă a sezonului, însă utiştii n-au avut de ales. 
Jăpălău, Edson şi Văsâie - absenţi, Mârne şi Paşcovici - incerţi Există câteva probleme de lot la UTA înaintea partidei de la Câmpia Turzii. Edson, Văsâie şi Jăpălău ies din start din calcule pentru jocul de sâmbătă. Primii doi sunt încă nerefăcuţi după accidentări mai vechi şi doar speră că-şi pot aface apariţia pe teren în ultima etapă, la Vânju Mare, acolo unde UTA va întâlni pe FC Drobeta Turnu Severin. Jăpălău s-a accidentat în partida cu CFR Timişoara, având o problemă la nervul sciatic, motiv pentru care, spun antrenorii, va rata ultimele meciuri ale sezonului. În plus, Marius Mârne şi Cosmin Paşcovici sunt incerţi. Portarul utist continuă să fie deranjat de-o rană în talpă, nereuşind să se antreneze la intensitate normală până joi. Paşcovici s-a întors la antrenamente abia miercuri, iar dacă va rezista până astăzi, va fi inclus în lot. 
Şanse pentru Bujor, Gornic, Copil sau PolgarMeciul de sâmbătă, de la Câmpia Turzii, poate reprezenta o şansă pentru tineri gen Bujor, Gornic, Copil sau Polgar. Ei au evoluat mai puţin sau deloc, cum este cazul lui Gornic, de-a lungul returului, însă a venit şi vremea lor. Este de aşteptat ca Ionuţ Popa, Roland Nagy şi Dan Ţapoş să-i utiliezeze din primul minut al meciului de la Câmpia Turzii, mai ales că adversarul nu pare unul care emită pretenţii şi nici capabil să pună probleme deosebite. Câmpia Turzii este acum o echipă formată în principal din juniori, astfel că tinerilor utişti le va fi mai uşor, având în faţă jucători neexperimentaţi ca şi ei. Aşadar, Bujor este aşteptat în poarta UTA-ei, pentru a bifa a treia apariţie ca titular în acest sezon. Gornic poate să reprezinte o soluţie pentru flancul stâng al apărării în cazul în care Paşcovici nu este recuperat. Este posibil însă, dacă Paşcovici va fi în teren, ca Gornic să evolueze ca mijlocaş stânga, acolo unde se simte mai bine. Copil ar putea să fie unul dintre mijlocaşii centrali ai UTA-ei, în timp ce Polgar poate să evolueze atât pe flancul drept al liniei de mijloc, cât şi în zona centrală sau în atac. 
Revine Ţucudean, iar Toc ar putea fi pedepsit De asemenea, meciul de la Câmpia Turzii îi poate aduce o nouă apariţie în primul 11 lui Alex Leucuţa, fotbalist aflat în formă bună în ultima vreme. În atac este aşteptată revenirea lui George Ţucudean, aflat în stare de suspendare etapa trecută. Şi Nădăban va avea drept de joc, astfel că tehnicienii au destule soluţii. Mai rămâne de văzut ce se va întâmpla, până astăzi, cu Bogdan Toc, fotbalist pe care antrenorii îl consideră „o problemă”, datorită atitudinii sale. Este posibil ca Toc să fie sărit din schemă pentru jocul de la Câmpia Turzii, miercuri consumându-se un incident care n-a fost pe placul staff-ului tehnic: fotbalistul nu s-a prezentat la program, anunţând prin intermediar că este indisponibil. Partida Mechel Câmpia Turzii - UTA Arad se va disputa sâmbătă, de la ora 11 şi va fi arbitrată de: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) - Petruţa Iugulescu (Târgovişte), Florin Hânca (Aiud). Rezervă va fi Sergiu Popa (Aiud), iar observator din partea FRF a fost delegat Tiberiu Szatmari (Târgu Mureş).

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro