Stire

Claudiu Balaci declanşează un nou scandal la ACU

31.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Fotbalistul aduce probe că i s-a falsificat semnătura pe un act oficial depus de club la ITM
Foştii fotbalişti de la ACU, puşi pe lista de transferuri în această vară, îşi continuă războiul cu Geta Onu. După ce Remus Lung s-a lansat în atacuri dure la adresa preşedintelui executiv, acum a venit rândul lui Claudiu Balaci să atace în termeni duri conducerea din Aradul Nou. „Este incredibil ce mi s-a întâmplat. Este vorba de fals în acte şi uz de fals. Cineva va merge la puşcărie pentru cele întâmplate”, a declarat în exclusivitate pentru Observator arădean fostul fotbalist de la ACU.Ce s-a întâmplat? În 2 martie 2009, contabilul clubului a întocmit o cerere de mână în care a scris că „Subsemnatul Balaci Claudiu Valeriu, încadrat la Atletic Club Universitatea, în calitate de fotbalist, vă rog să-mi aprobaţi încetarea contractului de muncă începând cu data de 2 martie 2009 conform art.55 din Codul muncii”. Descoperind această cerere la ITM Arad (Inspectoratul Teritorial de Muncă), Claudiu Balaci a rămas extrem de surprins, deoarece nu el a scris (şi nici nu a dorit desfacerea contractului de muncă) respectiva cerere. „Cum este posibil să se facă aşa fals? Nu eu am scris şi am semnat acea cerere. Se poate verifica foarte uşor dacă ne uităm pe semnătura mea adevărată şi pe cea din cerere. Ca să nu mai vorbesc că nici scrisul nu seamănă cu al meu. Am vorbit cu Cipri Roşca, deoarece Geta Onu nu discută cu mine, şi mi-a transmis că nu preşedintele a semnat acea cerere”, a spus Balaci. Dezvăluirile lui Balaci nu se opresc aici. Fotbalistul mai spune şi are şi dovezi în acest sens (statele de plată de la ITM) că nu a semnat unele state de plată, iar semnătura lui apare pe acestea. „Şi acest fapt se poate verifica uşor la expertiză grafologică. Probabil că ea a luat acei bani”, a mai spus Balaci. Acesta a sesizat deocamdată ITM despre acest fals, iar în aceste zile, după ce îşi va angaja un avocat, va face o plângere penală la poliţie. „Voi acţiona în judecată clubul ACU, iar Geta Onu trebuie să răspundă pentru acele falsuri, deoarece este conducătorul clubului. Cum este permis aşa ceva la un club sponsorizat de o unitate de învăţământ să se întâmple aşa falsuri?”, a concluzionat Claudiu Balaci. 
A luat bani, deşi nu mai era angajatul clubuluiParadoaxal, deşi i se desfăcuse contractul de muncă, abuziv şi ilegal în opinia fotbalistului, Claudiu Balaci a luat în continuare bani de la ACU şi după data de 2 martie 2009. Conform contractului de împrumut din iarnă, conducerea arădeană se obliga să-i asigure jucătorului suma de 650 de euro, diferenţa până la 1000 de euro, cât avea contract Balaci la ACU, urma să-i fie plătită de clubul la care a fost împrumutat. „Este adevărat că am încasat periodic 650 de euro, mai puţin în ultima lună a împrumutului”, a recunoscut jucătorul, care spune că ar mai trebui să aibă contract cu ACU până în 30.06.2010. 
A refuzat pregătirea centralizatăNoul director sportiv din cadrul clubului arădean afirmă că Balaci a refuzat să participe la pregătirea centralizată de la Moneasa şi pentru acest fapt va suporta consecinţele. „Şi-a rezolvat o adeverinţă medicală prin care se dădea accidentat. Mi-a comunicat că nu va participa la cantonament”, a spus Ciprian Roşca. Mai mult, după două zile de la începerea pregătirilor, Balaci a venit cu o adeverinţă de la medic prin care i se interzicea efortul pe o perioadă de 14 zile. „I-am comunicat că după ce îi expiră cele 14 zile de repaus să se prezinte din nou la medicina sportivă, după care, dacă este apt să plece în cantonamentul de la Moneasa. A refuzat să meargă la medic şi într-o discuţie telefonică mi-a spus că pentru ce să mai urce la Moneasa, că şi-a rezolvat o nouă scutire medicală”, a declarat Ciprian Roşca. „Vreau să mai spun că Balaci a refuzat să ia la cunoştinţă şi programul de antrenament. Noi am fost de bună credinţă şi am vrut să-l primim la antrenamente, însă avea nevoie de o viză medicală şi de multe kilograme în minus”, a mai spus directorul sportiv de la ACU.
12.000 de euro costă împăcareaÎmpăcarea părţilor se ridică la suma de 12000 de euro. Ciprian Roşca a declarat că a avut o discuţie cu Balaci, fotbalist care i-a comunicat că, dacă primeşte 12000 de euro, nu mai crează nicio problemă şi pleacă de la ACU. „Aceasta este miza împăcării: 12000 de euro”, a spus Roşca. „Este adevărat că le-am cerut 12000 de euro pentru ceea ce m-au făcut”, a  recunoscut fotbalistul, în exclusivitate pentru Observator arădean. Altfel, oficialul de la ACU spune că s-a luat legătura cu ITM, pentru a repara desfacerea contractului de muncă, dar fotbalistul refuză să colaboreze ca să-i fie operată în cartea de muncă perioada în care nu a mai avut contract. Cert este că, până la împăcarea părţilor, dacă ea va exista, rămâne negru pe alb un fals grosolan, iar cineva va răspunde de această situaţie dacă Balaci se va adresa organelor abilitate (FRF, Poliţie, Justiţie).

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro