Stire

Evaluarea naţională, tezele unice şi media din gimnaziu - criterii de admitere la liceu

01.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Înscrierea la liceele de stat, în acest an se face pe baza mediei de admitere, calculată prin rezultatele de la evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, rezultatele la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a -25% şi media claselor V-VIII.

Repartizarea candidaţilor se va face computerizat ca şi în anii anteriori, în două etape de repartizare computerizată - 2 iulie 2010, respectiv 12 iulie 2010. Numărul de locuri care se alocă pentru clasa a IX-a de liceu, la învăţământul de zi, este cel puţin egal cu numărul absolvenţilor învăţământului gimnazial din promoţia anului 2010.
Absolvenţii clasei a VIII-a din promoţia 2010, indiferent de vârstă, precum şi cei din promoţiile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2010 inclusiv, se înscriu în învăţământul liceal, la cursuri de zi. Absolvenţii învăţământului gimnazial din promoţiile anterioare, care împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2010 inclusiv, se pot înscrie în învăţământul liceal doar la cursuri serale sau cu frecvenţă redusă, în perioada prevăzută de calendarul admiterii.
Pentru liceele din filiera vocaţională - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic  se vor organiza, înainte de începerea repartizării computerizate, probe de aptitudini (15-17 iunie 2010). Pentru liceele care organizează clase cu predare în regim bilingv a unei limbi moderne, comisia de admitere judeţeană va organiza o probă de verificare a cunoştinţelor la limba modernă respectivă (15-17 iunie 2010). De asemenea, liceele care organizează clase cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor organiza o probă de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, pentru candidaţii care nu au studiat în gimnaziu în limba maternă respectivă (15-17 iunie 2010).
„Admiterea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi şi a candidaţilor pentru învăţământul special, admiterea în învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă este organizată de către Comisia judeţeană de admitere, conform metodologiei şi calendarului Admiterii”, spune Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
În perioada 1-10 septembrie la nivelul ISJ Arad, Comisia judeţeană de admitere organizează a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro