Stire

Sindicaliştii din educaţie au obţinut promisiuni pentru renegocierea Legii Salarizării

06.10.2010 ⋅ 0 comentarii

Mii de profesori din toată ţara au participat ieri, chiar de Ziua Educaţiei, la un miting de protest în capitală. Protestul a început în Piaţa Victoriei, apoi, manifestanţii au plecat spre Ministerul Educaţiei şi spre cel al Muncii.

Aproximativ 10.000 de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ din toate judeţele ţării au mers ieri la Bucureşti, supăraţi pentru actualele condiţii de trai.
Aceştia au cerut revenirea la salarii decente, stoparea desfiinţării unităţilor de învăţământ şi depolitizarea sistemului de învăţământ.
Din Arad au fost prezente aproximativ 30 de cadre didactice, membre a Sindicatului Democratic din Învăţământ (SDÎ) Arad, sindicat afiliat la FSLI. Liderul SDÎ, Dănuţ Ieneşescu, prezent şi el la miting ne-a transmis câteva impresii – „Au fost în jur de 10.000 de oameni din toată ţara. Sloganul cel mai strigat a fost „Însănătoşirea învăţământului Românesc.” Pe chipurile oamenilor s-a putut citi nemulţumirea şi bătaia de joc la care sunt supuşi. Protestul nostru a început cu un miting în Piaţa Victoriei apoi a continuat cu un marş spre cele două ministere – Muncii respectiv Educaţiei. Acolo s-au format două delegaţii. Una a mers la Ministerul Muncii, unde ministrul ne-a promis că se va renegocia Legea Salarizării pe 2011 iar noi vom fi aşezaţi în grila de salarizare pe un loc care se cuvine pentru educaţie. De asemenea acesta a mai spus că va propune o Lege în privinţa dialogului social. A fost foarte comunicativ cu noi însă nu de acelaşi noroc au avut parte colegii din delegaţia de la Ministerul Educaţiei, care au ieşit foarte dezamăgiţi. Nu au obţinut nici măcar o promisiune.”
Sindicaliştii spun că încă le-a mai rămas speranţa dar în cazul în care guvernanţii nu se vor ţine de promisiuni, ei sunt dispuşi să treacă la alte forme de protest. „Dacă nu vom fi luaţi în seamă vom continua manifestările sindicale. În zilele următoare ne vom consulta cu ceilalţi colegi şi dacă sunt de acord suntem dispuşi să intrăm chiar şi în grevă generală pe termen nelimitat”, mai precizează Dănuţ Ieneşescu. Cei 30 de arădeni care au participat la protest au aplecat aseară spre Arad, sperând că Legea Salarizării va fi revizuită iar dascălii îşi vor ocupa locul meritat în grilă.  

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro