Local

PSD Arad şi-a completat conducerea: Sabin Mariş ? secretar, Marius Lazăr ? nici măcar vicepreşedinte

11.10.2010 ⋅ 0 comentarii

Vineri seara a avut loc şedinţa Consiliului Judeţean PSD în care a fost aleasă structura de conducere a filialei, la aproape o lună de la alegerea lui Dorel Căprar în funcţia de preşedinte. Noul secretar executiv al PSD Arad este Sabin Mariş, conform anunţului făcut de Dorel Căprar, chiar înainte de alegerea sa în funcţia de preşedinte. În funcţiile de vicepreşedinţi au fost aleşi Răzvan Sabău, Marian Melinte, primarii din Vladimirescu, Chişineu-Criş, Fântânele, Bârzava, Macea şi câţiva preşedinţi de organizaţie. În conducerea PSD Arad – Birou Politic şi Comitet Executiv, mai intră de drept cei doi parlamentari şi preşedinţii organizaţiilor de tineret şi femei.

Lazăr: „A fost o anumită frică de competenţa lui Marius Lazăr”
Din câte se pare, şedinţa de vineri a avut şi momente tensionate, fostul preşedinte Marius Lazăr pierzându-şi susţinerea pentru funcţia de prim-vicepreşedinte sau preşedinte executiv, după cum anticipa Observator Arădean. Practic, funcţia care trebuia să completeze tandemul de conducere al PSD Arad a fost suspendată până la anumite clarificări statutuare ce vor fi votate/stabilite în cadrul apropiatului Congres al PSD. Marius Lazăr nu a primit bine decizia noii conduceri a PSD Arad. „Actuala conducere a partidului nu şi-a respectat înţelegerea de a mă propune pentru funcţia de preşedinte executiv, după cum era acel gentlemen’s agreement (susţinere aici contra susţinerii în alegerea pentru funcţia de preşedinte). Primarul Ioan Crişan de la Vladimirescu a spus în şedinţă că „politica e curvă”, eu cred că nu ar trebui să fie aşa. Eu am luat printre primii cuvântul şi am arătat că nu pot face parte dintr-o construcţie politică  în care conducerea nu îşi menţine cuvântul. Poziţia de preşedinte executiv a fost suspendată, nu ştiu pe ce baze, în ideea că viitorul Congres o va scoate din Statut. Eu ştiam că trebuie să respectăm ceea ce este în vigoare, nu ceea ce poate va fi peste o săptămână”, a declarat Marius Lazăr.
Discursul fostului preşedinte al PSD Arad a fost mai larg, Marius Lazăr abordând şi problema datoriilor acumulate la partid. „Eu nu am condus singur acest partid, colegii mei au lăsat ca totul să fie rezolvat de preşedinte. Conducerea colectivă a partidului trebuie să îşi asume şi beneficiile şi obligaţiile”, a precizat Lazăr. Pe lângă preconizata desfiinţare a funcţiei de preşedinte executiv al PSD, la nivel judeţean, Marius Lazăr mai identifică o motivaţie pentru „încălcarea înţelegerii”. „Eu am crezut că puteam colabora în tandem şi să conducem aşa PSD Arad. S-a considerat că din poziţia mea aş fi subinat autoriatea preşedintelui”, a dezvăluit Marius Lazăr, contraargumentând prin faptul că ar fi putut menţine legătura cu membrii PSD din teritoriu şi ar fi putut reprezenta PSD în relaţia cu mass-media. „Nu s-a dorit acest lucru, a fost o anumită frică de competenţa lui Marius Lazăr. Eu îmi doresc în continuare ca această conducere a PSD să aibă rezultate, chiar dacă gestul ei nu a fost fair-play. Există o judecată şi un Dumnezeu pentru fiecare. Eu doresc ca PSD să atragă voturi şi să depăşească cele 21-22 de procente”, a conchis Marius Lazăr. Celălalt  contracandidat al lui Dorel Căprar rămas în cursa pentru funcţia de preşedinte al PSD Arad, deputatul Ciprian Luca, nu a participat la şedinţă.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro