Local

Judecătorul se pronunţă m?ine ?n legătură cu reevaluarea casei primarului de pe strada I.L. Caragiale

11.10.2010 ⋅ 0 comentarii

Mâine, de la ora 12, se reia procesul „Fabrica de Zahăr”, iar judecătorul va comunica ce hotărât a luat în legătură cu solicitarea avocaţilor lui Gheorghe Falcă, Radu Vasil şi Francisc Demeter, de a reevalua casa primarului de pe strada I.L. Caragiale.
Avocatul Cătălin Dancu (reprezentantul administratorilor Elecon) a cerut realizarea unei expertize de evaluare a imobilului pentru a se stabili valoarea sa pe piaţă la acea dată (3.03.2005),  când s-a realizat schimbul de imobile între Gheorghe Falcă şi reprezentanţii Elecon.
Conform declaraţiilor lui Dancu, preţul prezentat şi în rechizitoriu ar fi fost umflat în evaluarea făcută de Banc Post atunci când s-a pus problema acordării unui credit de 20.000 de euro lui Gheorghe Falcă, în vederea achiziţionării acestei case.
 Judecătorul urmează să se pronunţe în legătură cu solicitarea de reevaluare atât a casei de pe strada I.L.Caragiale, cât şi a terenului fostei fabrici de zahăr.
Tot marţi este aşteptat pentru a depune mărturie Petru Prohorov. Judecătorul a dispus citarea acestuia cu mandat de aducere de către Poliţia Timişoara.
Directorul economic al primăriei a fost şi el citat pentru explicaţii. Petru Tamaş va trebui să aducă lămuriri cu privire la modul de calcul şi de plată a sumelor în cadrul vânzării terenului fostei fabrici de zahăr către Elecon.
A fost chemată în instanţă şi Sabina Moldovan, directorul societăţii Tempo, care a realizat lucrările cadastrale pentru imobilul fostei fabrici de zahăr

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro