Local

Opoziţia ar da gazonul artifical de la patinoar pe subvenţii la gigacalorie

11.11.2010 ⋅ 0 comentarii

Noua investiţie realizată de Primărie la patinoar, aşezarea unui covor de iarbă artificială, este criticată de politicienii arădeni din opoziţie. Aceştia susţin că noua investiţie nu este una oportună şi că ar demonstra faptul că administraţia îşi canalizează eforturile asupra „proprităţilor reale” ale arădenilor. Atât consilierul local PSD Marian Melinte, cât şi preşedintele organizaţiei municipale PNL Florin Galiş, susţin că banii cheltuiţi pe astfel de acţiuni ar fi putut să fie folosiţi pentru mărirea subvenţiilor la gigacalorie. „După cele două milioane de euro cât a costat patinoarul, pe când în alte localităţi cum ar fi Timişoara a costat doar 300.000,  Primăria aruncă tot mai mulţi bani în această gaură neagră. Ar fi cazul să o lăsăm mai moale cu aceste investiţii fără rost”, declară Marian Melinte, consilier municipal PSD. Mai departe, social-democratul crede că liderii administraţiei arădene „ar trebui să se gândească la scăderea taxelor şi impozitelor locale, la subvenţionarea mai serioasă a agentului termic, la aceste aspecte sociale pentru că situaţia nu e roz. Profitul unei primării rezultă tocmai din bunăstarea cetăţeanului”, a conchis Marian Melinte.

Preşedintele organizaţiei municipale PNL, Florin Galiş, crede că gazonul artificial de la patinoar este o investiţie care demonstrează cum „se continuă comportamentul abuziv faţă de bugetul local. Ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar? Avem oricum mari semne de întrebare şi cu privire la modul în care acel patinoar a fost realizat”, spune Galiş, adăugând că „administraţia arădeană nu este interesată în a face lucruri cu utilitate”.

„Cei doi amestecă merele cu perele”

 Poziţia administraţiei locale este apărată de consilierul local PDL Ovidiu Moşneag. Acesta susţine că în vederea exploatării pe tot parcursul anului a patinoarului era nevoie de această investiţie. „Părerea mea este că cei doi amestecă merele cu perele. Acea investiţie s-a făcut pentru ca să putem realiza nişte venituri şi în extrasezon, este un lucru normal. Sunt două lucruri total diferite. Ei nu înţeleg că pentru a realiza venituri şi a face un plus a mai trebuit făcută această investiţie. Dacă nu am face-o, nu am putea recupera investiţia iniţială”, a declarat Ovidiu Moşneag. Primăria doreşte astfel să obţină venituri suplimentare şi în afara sezonului rece, când terenul acum gazonat artificial va fi închiriat pentru amatorii de fotbal, tenis sau volei. Pe timp de iarnă, patinoarul va putea funcţiona ca atare deoarce gazonul artificial este unul special, peste care se poate aşterne pelicula de apă îngheţată, fără a-l afecta.

Primăria Arad a emis şi ea un comunicat de presă, în care a explicat instalarea gazonului în această perioadă prin întârzierile produse de contestaţiile la licitaţia organizată pentru achiziţie. Gazonul a fost cumpărat până la urmă de la SC Sport Arena SRL cu o sumă mai mică decât estimase iniţial primăria, şi anume cu 135.000 de lei.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro