Local

Zvonurile se adeveresc: Teatrul de Marionete va fi absorbit de Teatrul Clasic ?Ioan Slavici?

28.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Teatrul de Marionete din Arad îşi trăieşte ultimele zile ca instituţie de sine stătătoare, la doar câteva săptămâni de când a sărbătorit 60 de ani de existenţă. Primăria municipiului Arad a depus la transparenţă un proiect de hotărâre care prevede comasarea celor două teatre arădene prin absorbţia Teatrului de Marionete de către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Motivaţia municipalităţii este că în acest fel se va asigura un management mai eficient prin asigurarea unui singur departament administrativ pentru ambele instituţii. Trupele de teatru vor avea însă ca şi până acum activitate separată.

Directorii celor două teatre au exprimat puncte de vedere pozitive faţă de această măsură. Bogdan Costea, directorul interimar al Teatrului Clasic, vede în comasare o oportunitate de a fi ocupate posturi rămase vacante în structura teatrului, din varii motive, în timp ce directorul Teatrului de Marionete, Radu Dinulescu speră într-o colaborare mai strânsă între cele două trupe care să ducă la apariţia unor evenimente de amploare şi calitate în peisajul teatral arădean.

Organigrama instituţiei va cuprinde 120 de posturi, astfel încât niciun angajat aflat în acest moment pe statul de plată al celor două teatre, nu va fi disponibilizat. În timp ce activitatea artiştilor va rămâne neschimbată, componenţii departamentelor tehnice ale celor două instituţii vor trebui ca de acum încolo să deservească „la comun” întreaga instituţie.

Proiectul va sta la transparenţă timp de 30 de zile după care va fi supus votului consiliului local. Dacă votul va fi unul pozitiv, următorul pas va fi organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de manager general şi director al teatrului. Dacă Bogdan Costea declară că „este tentat să se prezinte la concurs”, Radu Dinulescu afirmă fără echivoc că va candida pentru ambele funcţii şi de asemenea speră să aibă contracandidaţi pentru că, din punctul său de vedere, concurenţa este o garanţie a calităţii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro