Local

Câte mașini fără stăpân au fost găsite de polițiștii locali în ultimele săptămâni

18.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Autoritățile locale din municipiu susțin că domeniul public al orașului nu este depozit de autovehicule scoase din uz ori utilizate ocazional. În acest sens, Poliția Loacală le atrage atenția cetățenilor cu privire la respectarea  prevederilor Legii 421/2002-privind  regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului sau unităților administrativ teritoriale. 

Doar în ultimele săptămâni și numai în câteva zone situate preponderent în nordul orașului, au fost identificate 116 noi autovehicule ce pot fi încadrate în aceste două categorii. Calea  6 Vânători, cu străzile adiacente, cartierele Grădiște și Gai au fost luate la pas de polițiștii locali, ca urmare a analizei efectuate la nouă luni după lansarea proiectului de eliberare a domeniului public de majoritatea acestor autoturisme.

În urma acțiunii au fost trase câteva concluzii. Astfel, numărul automobilelor ce cumulează elementele exterioare ale vehiculelor abandonate este mai mare decât cel semnalat de cetățeni. Arădenii sesizează poliției locale prezența unor autovehicule abandonate sau fără stăpân în special în situațiile în care acestea le produc un disconfort direct (ocupă un loc de parcare sau un spațiu verde referitor la care se raportează din punct de vedere patrimonial ori le creează frecvent un disconfort estetic). Ca atare, nu au fost semnalate DGPL numeroase vehicule care stau nemișcate luni de zile în zone cu densitate redusă a populației, unde acumulează reziduuri, vegetație și se depreciază. Verificările din ultimele săptămâni au vizat tocmai această categorie, situație reflectată și pe harta accesibilă la următorul link https://app.primariaarad.ro:5743/pla/. Aici, cetățenii interesați pot vizualiza imagini ale vehiculelor pentru care s-au emis recent somații. De asemenea, fiecărei imagini îi este atașată data la care s-a emis somația. Până în prima jumătate a anului 2020, harta electronică în cauză va completa pentru public realitatea mașinilor din toate cartierele orașului pentru care s-au emis somații, în ultimele 3 luni.

Există numeroase persoane care dețin mai multe autovehicule, din care cel puțin unul este folosit, sau doar deplasat, la mari intervale de timp. Deși pentru aceste vehicule se plătesc impozite, fapt care i-a determinat pe deținători să apeleze Serviciul Circulație pe Drumurile Publice și Parcări cerând clarificări referitor la somațiile primite, lunile de nemișcare și-au pus amprenta asupra autovehiculelor, marcând, totodată, și zona înconjurătoare.

De ce sunt necesare declarațiile notariale

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ