Național Stire Social

Ziua internațională a cuvântului care unește oameni și deschide cerul: ”MULȚUMESC”

11.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, sunt tot mai mult zile internaționale sau mondiale care, dedicate unei cauze, cuvinte, lupte, vor să sublinieze o idee sau să ne reamintească lucruri despre care, poate, cu prea ușurință uităm. Astăzi este Ziua internațională a cuvântului ”MULȚUMESC”... știți, acel cuvânt care unește inimi, deschide cerul, dar care, din păcate, este tot mai puțin folosit. 

Așadar, în fiecare an pe data de 11 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a cuvântului ”Mulțumesc”. 

Istoria acestei zile nu este cunoscută încă, dar indiferent de motiv, oamenii aleg să sărbătorească această zi tocmai pentru a le arăta celor din jur aprecierea și iubirea. În vechile scrieri, ”mulțumesc” era ”multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu. În limba engleză, ”thank you” derivă din ”think” (gândire) – ”mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut” – ca și în cazul germanului ”danke”. Rusescul ”spasibo” înseamnă ”spasi Bog”, adică ”Domnul să te păzească”.

Și doar din aceste traduceri ale cuvântului ”mulțumesc” ne este lesne a înțelege că ”mulțumesc” nu este doar un simplu cuvânt, o simplă formă de a ne arăta po... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății