Național Social Stire

Un brad de pe vremea lui Mihai Viteazul, în lupta pentru titlul de arborele european al anului 2020

28.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Un brad impunător din Sibiu, de pe vremea lui Mihai Viteazul, și mai înalt decât un bloc cu 10 etaje este reprezentantul României în lupta pentru titlul de arborele european al anului 2020. 

Numit și Paznicul Cibinului, bradul din specia silver fir se află într-o pădure din apropierea comunei Gura Râului din județul Sibiu și are 40 de metri înălțime și un diametru de 3 metri la bază.

Legenda bradului multisecular

”Legenda spune că, pe vremuri, în acest loc trăia un ciobănaş care avea 10 oi, ce păşteau într-o poieniţă de pe malul Cibinului. Într-o zi, când cerul s-a întunecat năprasnic, ciobănaşul și-a adăpostit oiţele speriate la adăpostul unui copac, iar el s-a acoperit cu cojocul şi s-a culcat sub un brad. Când s-a trezit, furtuna se oprise, dar oiţele dispăruseră. După căutări zadarnice, disperat, păstorul s-a așezat sub brad şi a început să se roage cu lacrimi la Dumnezeu, să-l ajute să găsească animalele pierdute. A adormit plângând, iar când s-a trezit, a rămas uimit, văzând că bradul sub care se rugase, crescuse foarte înalt şi gros. Tânărul s-a urcat în vârful bradului, de unde a văzut oiţele care pășteau departe, într-o poiană. Întors acasă, i-a povestit mamei ce i s-a întâmplat, iar aceasta, mergând la biserică, a transmis povestea m... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro