Național Cultura Social Stire

Scrisori de dragoste scrise de Constantin Brâncuși, vândute cu peste 38.000 de euro

05.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Un număr de 15 scrisori de dragoste trimise de celebrul sculptor Constantin Brâncuşi iubitei sale Florence Meyer au fost adjudecate, miercuri seara, la licitaţia Artmark organizată în Capitală, la preţul total de 38.250 de euro, informează Agerpres.

Fiecare scrisoare expediată de Brâncuşi şi semnată fie cu numele său, fie cu pseudonimul de alint Morice, a avut preţul de pornire de 1.000 de euro. Scrisorile trimise de-a lungul a două decenii şi au fost adjudecate la sume cuprinse între 2.000 de euro şi 3.750 de euro.

Scrisorile au fost expertizate drept autentice de dr. Radu Varia, membru al mai multor academii, precum Academia Regală a Scoţiei, Academia Europeană de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris, Academia de Arte şi Ştiinţe din Salzburg.

Florence Meyer a fost o dansatoare modernă americană, cunoscută şi pentru pasiunea sa pentru fotografie, realizând celebre portrete fotografice actorilor şi artiştilor vremii. Apropiată şi protejată a lui Man Ray, ea a fost căsătorită cu actorul Oskar Homolka, consacrat în filmele lui Hitchcock.

Între loturile adjudecate la sume mari în licitaţia ''O poveste de dragoste" - Corespondenţa Brâncuşi, precum şi alte hârtii importante din colecţia unui scriitor s-au mai numărat un hrisov de împroprietărire emis de voievodul Ţării Româneşti Constantin Brâncoveanu, pe 30 aprilie 7217 (1709), cu sigiliul şi semnătura domnitorului, piesă de colecţie, la 6.750 de euro, o acuarelă realiz... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro