Național Social Religie Stire

Biserica pune la dispoziția autorităților spațiile de cazare din mănăstiri. 40 de români din diaspora, deja în carantină la Neamț

15.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Deși, poate, pentru mulți știrea asta ar putea părea una senzațională, pentru cei care cunosc, sau și-au dorit să cunoască, implicarea de peste veacuri a Bisericii în ajutorarea oamenilor, vestea că acum oferă spațiile de cazare din mănăstiri pentru cei aflați în carantină este una cât se poate de firească. 

Așadar, în contextul pandemiei de coronavirus și a efortului comun de a opri răspândirea virului COVOD-19, Biserica Ortodoxă Română pune la dispoziția autorităților spațiile de cazare din mănăstiri pentru adăpostul persoanelor aflate în carantină, informează Basilica. 

Mănăstirea Neamț a fost printre primele care a ieșit în întâmpinarea celor veniți din diaspora. Aproximativ 40 de persoane se află în prezent în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al așezământului.

Marea majoritate sunt din Italia, a precizat părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț.

„Au fost aduși direct de la Vama Nădlac sau de la Oradea și sunt cazați câte unul sau doi la Centrul Sfântul Paisie. Avem aproape 40 de persoane. Au fost mai mulți, dar i-au redirecționat în alte părți”, a declarant, conform aceleiași surse, Arhim. Benedict Sauciuc pentru Radio Trinitas.

Centrul Mănăstirii ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro