Național Cultura Stire

Dirijorul Christian Badea și pianistul Daniel Ciobanu deschid pe 2 aprilie 2020 stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

31.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Filarmonica „George Enescu” deschide o stagiune specială, online, începând din 2 aprilie 2020, cu unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani, pentru a contribui, prin muzică, în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19. 

Astfel, Filarmonica „George Enescu“ se alătură marilor instituții muzicale ale lumii, Metropolitan Opera, Teatrul Balșoi, Berliner Philharmoniker, dar și din România, care au înțeles, în această perioadă de criză, că prin accesul liber la cultură, prin difuzarea unor înregistrări de concerte și spectacole online, contribuie la o mai mare unitate și înțelegere între oameni. 

”Ne exprimăm speranța și încrederea în convergența finală a obiectivelor culturale și spirituale ale patrimoniului universal, de a rămâne împreună și de a depăși, prin cultură, dificultățile de orice natură. În acest context, în această perioadă de criză a întregului mapamond, vă propunem să ne reîntâlnim, în fiecare joi, de la ora 19.00 pe site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube deschis de Filarmonica „George Enescu“. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii”, anunță  Filarmonica "George Enescu"

Prima înregistrare, difuzată pe canalele online joi, 2 aprilie 2020, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie „Concer... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro