Stire

Raed Arafat: Prin termoscanare nu se inregistreaza datele personale! Cine nu respecta regulile va suporta consecintele

20.05.2020 ⋅ 0 comentarii

"Termoscanarea este o forma de pre-triaj, ca sa nu iti intre persoane posibil infectate in interior. Este un scanner portabil. Nu iti ia poza, nu iti ia datele, nu iti citeste CNP-ul pe frunt. Doar iti ia temperatura. Daca e peste 37,3 nu ti se permite sa intri in magazine si ti se recomanda sa mergi la medic si sa fii consultat", a declarat, astazi, în EXCLUSIVITATE la Realitatea PLUS, secretarul de stat Raed Arafat, dezmintind, astfel, zvonurile din scandalul momentului legat de masurarea temperaturii in marile magazine.

                                    

Potrivit lui Arafat, sunt doua posibilitati in cazul persoanelor care refuza acest lucru: "fie ca nu te intereseaza de ceilalti (faptul ca ai putea sa ii imbolnavesti pe ceilalti - n.r.), sau ca ai febra si nu vrei sa fii depistat de ceilati".

"Si mie mi s-a luat temperatura cand am intrat aici. Nu e nimic rau", a mai spus Arafat, aflat in incinta Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei in Situatii de Criza.

"La aeroporturi sunt astfel de termoscannere. (...) Oricine intra la ministere, la Guvern -  ti se ia temperatura", a explicat secretarul de stat, subliniind ca acesta este un lucru normal in perioada asta si trebuie sa ne obisnuim cu el.

Mai mult decat atat, el a precizat ca "nu este nimic ofensiv" legat de aceasta masura.

Raed Arafat sustine ins aca refuzul legat de a te supune aceastei masuri luate de autoritati tocmai pentru a preveni raspanirea infectiei cu virusul SARS-CoV-2 ar putea duce la amendarea persoanei in cauza.

"Regula este regula. (...) Politistii o vor face daca nu se respecta regulile", a aratat  Arafat, mentionand ca "daca nu intelegi cu vorba", va trebui sa existe si partea coercitiva. 

Sursa: realitatea.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro