Național Social Religie Stire

Lecție de dragoste. Cum a reușit un profesor de Religie să unească frații de pe cele două maluri ale Prutului

10.07.2020 ⋅ 0 comentarii

”Dacă vă văd că sunteți dornici să faceți bine, înseamnă că ora de Religie și-a atins scopul”, obișnuia profesorul botoșănean Vasile Postolachi să spună adesea elevilor săi. 

Însă cum cea mai frumoasă lecție este cea a propriului exemplu, profesorul a desfășurat nu de mult o activitate menită a emoționa și numai prin titlul pe care a ales să i-l dea: ”DRAGOSTEA CARE UNEȘTE FRAȚII”. Iar dacă spunem că ”frații” despre care vorbește profesorul de Religie sunt cei aflați pe cele două maluri ale Prutului, cu siguranță veți înțelege de ce lecția de dragoste oferită de Vasile Postolachi este cu atât mai frumoasă și dătătoare de speranță.

În cadrul acestei activități, conform Basilica, profesorul a strâns fonduri pentru familiile afectate de inundații din județ, dar și pentru cele vulnerabile din Trebujeni, Basarabia, ajutoarele ajungând peste Prut prin Părintele Sergiu Aga de la Parohia „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului”.

Astfel, profesorul a pus în mișcare o colectă și a cumpărat alimente pentru șapte familii din Miorcani și Rediu, județul Botoșani. Cinci familii din Rediu, cele mai afectate de inundații, au primit și câte un mic sprijin financiar de 500 de lei.

„În ajutorul fraților din Rediu și Miorcani au venit și două persoane din Basarabia, unul student și unul procuror, care au demonstrat cu aceasta că sângele apă nu se face”, a spus Vasile Postolachi, conform aceleiași surse. 

Cum de multe ori este nevoie doar de omul potrivit pentru ”a tulbura apele” sau mișca inimile, cei care s-au alăturat proiectului au fost de la oameni simpli, foști elevi, studenți și chiar deputați.

„Este impresionant și emoționant să... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro