Național Cultura Social Stire

Principesa Maria a României împlinește astăzi 56 de ani

13.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Principesa Maria a României, cea mai tânără dintre principesele României, împlinește astăzi 56 de ani. 

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Principesa a venit pe lume în absența tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. 

Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost sora ei mai mare, Majestatea Sa Margareta.

Principesa Maria a locuit și a studiat în Elveția, apoi a petrecut o mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A mai lucrat, de asemenea, în domeniul relațiilor publice la New York,   în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară, mai ales la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Principesa Maria a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Regele Mihai I și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, cu ocazia zilei de 10 Mai.  

Astfel, pe data de 7 mai 2014, seara, Custodele Coroanei a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria. După ceremonie, a avut loc un dineu în onoarea sărbătoritei. La ceremonie și dineu au luat parte Principele Radu și personalități din autoritatea politică, mediul academic și societatea civilă.

În toamna anului 2014, Custodele Coroanei a cerut surorii sale să se mute d... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro