Național Stire

Veteranul de război Ioan Dumitru Pop, sărbătorit la 100 de ani. ”Fața și ochii i se luminează la vederea uniformei militare și a Drapelului Național”

19.07.2020 ⋅ 0 comentarii

100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! După ce, în urmă cu două zile, veștile venite dinspre veterani erau menite a așeza doliu în suflete, astăzi avem din nou motiv de bucurie și mândrie. Veteranul de război Ioan Dumitru Pop, din localitatea clujeană Chiuiești, a împlinit vârsta de 100 de ani. 

Și cum este frumos la o astfel de sărbătoare, veteranul a fost înconjurat de familie, consăteni și reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala „Avram Iancu” a județului Cluj și ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Veteranul de război Ioan Dumitru Pop s-a născut la nici doi ani de la încheierea primei conflagrații mondiale. A auzit povești despre ororile războiului de la cei apropiați, însă nu a șovăit când a fost chemat să își facă datoria față de țară, să își apere patria. A fost unul dintre cei care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial și a reușit să se întoarcă cu viață acasă.

”Familia și consătenii din localitatea clujeană Chiuiești, care au avut ocazia... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro