Stire

Românii care nu respectă măsurile anti-COVID, turnați la Tel Verde de vecini

07.08.2020 ⋅ 0 comentarii


În România se fac două reclamații pe oră pentru cei care nu respectă măsurile anti-COVID impuse de autorități. Tel Verde primește aceste sesizări, iar polițiștii și jandarmii fac cercetări pentru a aplica sancțiuni, informează Realitatea PLUS.

În România sunt două reclamații pe oră împotriva celor care nu respectă normele sanitare. Cele mai multe apeluri vin de pe plajă. De exemplu, un cetățean a sunat de pe o plajă din Mangalia și le-a spus operatorilor că sub o umbrelă sunt mai multe familii care nu respectă distanțarea socială. Imediat în zonă au fost trimiși oamenii legii din teritoriu pentru a vedea cum stă situația, de fapt.

Operatorii Tel Verde spun că majoritatea apelurilor sunt serioase și polițiștii dau amenzi acolo unde se constată încălcarea legii.

Astfel că, într-o lună au fost peste 1.000 de reclamații. Majoritatea apelurilor la Tel Verde reclamă nepurtarea măștii de protecție.

Oamneii legii atrag însă atenția asupra faptului că ar fi bine să facem o diferențiere între ceea ce este urgent și ceea ce nu este. Un apel la 112 poate să salveze o viața. Linia Tel Verde a Ministerului de Interne nu reprezintă neapărat o intervenție cu caracter urgent. 

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro