Național Stire

Peste 58 de mii de copii din familii defavorizate rămân fără tichetele de grădiniță, în urma rectificării bugetare

14.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Rectificarea bugetară taie tichete de grădiniță în valoare de 8,7 milioane lei, pentru peste 58 de mii de copii. Sumele sunt reduse în 39 de județe, informează Edupedu.ro.

Astfel, peste 8,7 milioane de lei sunt tăiate din sumele care merg din cota de TVA la primării, pentru programul de tichete de grădiniță, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor.

Este vorba despre echivalentul a circa 175.920 de mii de tichete de grădiniță de câte 50 de lei pe lună, potrivit calculelor Edupedu.ro. Pentru cele 3 luni de grădiniță din acest an calendaristic, perioada 14 septembrie – 22 decembrie, asta înseamnă echivalentul valoric al tichelor pentru 58.640 de copii.

Tichetele pentru grădiniță sunt acordate familiilor din medii defavorizate, pentru a le stimula să își trimită copiii la grădiniță. Oficial acestea se numesc “stimulente educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar”.

Modificările apar în contextul în care numărul copiilor care frecventează grădinița este în creștere de la un an la altul, iar din 14 septembrie 2020 grădinița va fi deschisă fizic, activitățile cu copiii desfășurându-se față în față.

Sumele tăiate sunt din su... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății