Stire

Monica Anisie, discurs pentru elevi și profesori la început de școală: ”Acum este important să dăm un mesaj de încredere pentru toți copiii”

14.09.2020 ⋅ 0 comentarii


Ministrul Educației, Monica Anisie a transmis un mesaj părinților, profesorilor și elevilor odată cu începerea școlilor. Ministrul spune că în ciuda temerilor din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.

”Ne concentrăm pe învățare, educația trebuie să continuie în orice situație. Fiți responsabili, prudenți, dar fiți și implicați. Mergem cu toții la școală. E important să mergem cu toții la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi.

Să privim cu încredere și speranță și să-i lăsăm pe copii să se bucure de această primă zi de școală. Cred că acum este important să dăm un mesaj de încredere pentru toți copiii. Toți copiii vor avea toate condițiile să își continue învățarea. Ne sfătuim cât putem de mult ca nimeni să nu aibă de suferit”, a spus ministrul Educației, luni, la deschiderea anului școlar.

”Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult.

Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare!

Chiar dacă acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.

Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru, indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial.
Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați!

Dragi elevi,

trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează!

Mult succes tuturor și toate gândurile mele bune!”, a transmis Monica Anisie, luni.

Întrebată ce notă și-ar da ca profesoară pentru activitatea de ministru, Monica Anisie a răspuns: „În toată această perioadă cred că nimeni nu a mai trecut prin ce s-a întâmplat. Am făcut cu toții eforturi susținute - autorități publice școlare, inspectorate școlare, profesori, directori - le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut în această perioadă. Cred că, acum, întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității și asumării publice”.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro