Stire

UTA - Politehnica Iași 2-3. Ceață-n ochi , plumb în picioare

21.09.2020 ⋅ 0 comentarii



În multe comentarii de pe site-urile de socializare parcurg părerile ” antrenorilor”, suporterilor, ” preparatorilor fizic”, ” medicilor sportivi”, ” impresarilor de jucători” etc.
Multora le dau dreptate, actuala tehnologie electornică permite ca fiecare să-și dea cu părerea, dar am și câteva întrebări pe care mi le pun mie însumi.
Cum poate o echipă pe care o iubești, care te reprezintă ca cetățean al Aradului, care a reprezentat România mult timp, în deceniile trecute, să te dezamăgească în asemenea hal? Sunt de acord că trebuie să o îndrăgim necondiționat, însă , ca pe orice copil, pe care sigur îl iubești pentru că e al tău, și UTA mai trebuie ” urecheată” când face o ” poznă” la care nu te aștepți. Și când te referi la UTA, te referi în mod global atât la jucători, antrenori, conducători, maseuri, medici, preparator fizic, nutriționist și așa mai departe.
Ieri, pe ” Francisc Neuman” a predominat ceața în ochii multora dintre cei care jucau în roșu -alb și totodată, plumbul în picioare.
Jucători aduși pe bani mulți, cu surle și trâmbițe și alți jucători tineri și alți jucători pur arădeni, dădeau pase cu nonșalanță direct la adversarii ieșeni. La mulți s-au observat grave carențe tehnice
Revenind la comentarii , încep să-i dau dreptate medicului Zeno Moldovan care , încă de la debutul campionatului o ținea că ” jucătorii nu sunt pregătiți pentru susținerea efortului”, încep să le dau dreptate celor care priveau în mod dubios faptul că majoritatea jucătorilor cumpărați de UTA provin din ofertele unui singur impresar.Nici nu pot susține ideea de a folosi jucători arădeni, pentru că reprezentantul acestei grupe, Ciprian Rus, nu se regăsește încă din play-off-ul competiției. Ce se întmplă cu căpitanul Bătrânei Doamne, care este nevoit la fiecare meci, ba să stea pe banca de rezerve , ba să predea în timpul jocului banderlola unui alt coechipier?
Cel mai trist sau poate norocul jucătorilor arădeni este faptul că meciurile se desfășoară fără spectatori. Poate încurajările lor ar fi benefice, dar ar exista și pericolul de linșare din partea galeriei pentru că și răbdarea susținătorilor are limite.
Ne putem consola doar cu un egal ( 1-1) în ceea ce privește frumusețea celor două goluri în vinclu , cel al lui Ursu ( UTA) din min. 61 și cel al lui Onea ( Poli) , din minutul 84.
Închei cu un citat tot din postările arădenilor: ” Degeaba ai stadion dacă nu ai echipă” .
Să fie adevărat?
Iată personajele de ieri din teren:
UTA: Moldovan – Tomozei, Benga, Erico, Roumpoulakou – Tescan, Albu, Roșu, Buhăcianu – Hora, C. Rus. Rezerve: Balauru – Ilie, Melinte, Pleaşcă, Ursu, Morar, Ioniţă, Rusu, Klapan. Antrenor: Laszlo Balint

Poli Iași: Axinte – Onea, Mihalache, Baxevanos, Bușu – Passaglia, Breeveld, Vanzo – Platini, A. Cristea, Calcan. Rezerve: Brînză – De Iriondo, Lopes, I. Cristea, Popadiuc, Atska, Balint, Ciobanu. Antrenor: Daniel Pancu

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei – Satu Mare) – Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Mihai Marius Marica (Bistrița). Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare)

Observator de arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare).

Observator de joc: Cristian Vasc


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro