Național Stire

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, diagnosticat cu coronavirus, a încetat din viață la 37 de ani

24.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan a trecut la cele veșnice la 37 de ani. Preotul militar al Garnizoanei Timișoara fusese diagnosticat cu coronavirus.

„Astăzi (miercuri, 23 septembrie, -n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2, un om extraordinar și un colaborator apropiat al Instituției Prefectului Județul Timiș, Părintele Radu Cosmin Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timișoara”, a transmis Prefectura județului Timiș pe pagina de Facebook.

Conform Mitropoliei Banatului, Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creștini ortodocși, care i-au oferit o creștere și o educație aleasă.

Vădind din copilărie o râvnă deosebită pentru Biserică și pentru cele sfinte, a urmat cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului Național „Carmen Sylva” din Timișoara, remarcându-se prin rezultate excepționale la învățătură, dar și prin darul său muzical și vocea baritonală deosebită dăruită de Dumnezeu.

În anul 2007 a obținut licența în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care și-a desăvârșit pregătirea teologică prin obținerea, în anul 2013, a titlului de Doctor în Teologie din partea Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu teza „Despătimirea și îndumnezeirea omului în creația melozilor bizantini din secolele VI-IX”.

S-a căsătorit cu Macrina Ciolea, fiică de preot și absolventă de medicină, Dumnezeu binecuvântând căsătoria lor cu trei copii.

A fost hirotonit diacon în anul 2007, și a slujit la Catedrala mitropolitană din Timișoara, la mai multe biserici din oraș, dar și ca diacon de ceremonie al Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 infanterie Banat, calitate în care a slujit și la biserica parohiei Timișoara Cetate din Piața 700. În anii 2007-2008, părintele Radu a fost cadru didactic asociat la Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a predat Muzica bisericească și Ansamblul coral, iar din anul 2011 până în prezent a activat ca și cadru didactic asociat la Departamentul de Studii Românești din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie de la Universitatea de Vest din Timișoara.

În paralel, a dirijat și a condus mai multe ansambluri corale, în mod deosebit remarcându-se prin activitatea coralei bărbătești „Theoforos” a Arhiepiscopiei Timișoarei, cu care a participat la Festivalul Internaţional „Timotei Popovici”, organizat de Episcopia O... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro