Stire

„Povești în prag de iarnă“ – online cu Daniel Julean și Nicoleta Maria Brola

19.11.2020 ⋅ 0 comentarii


Un spectacol de muzică folk, colinde și cântece de iarnă va fi transmis live de la cinematograful din Grădiște, în cadrul Programului de evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă.

Astfel, sâmbătă, 21 noiembrie 2020, de la ora 20.00, va avea loc transmisiunea live a spectacolului „Povești în prag de iarnă“ cu Daniel Julean și Nicoleta Maria Brola, pe paltforma https://www.facebook.com/scenaonlinearadlive/. Înregistrarea spectacolului va putea fi vizionată la adresele www.cmcmarad.ro/live și https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturaArad.

Daniel Julean a descoperit muzica folk în anii ’70, când l-a impresionat felul în care  folkiştii îşi interpretează cântecele la chitară. De-a lungul anilor a participat la turnee şi spectacole în întreaga ţară, cântând alături de  mari nume ale folkului, cum ar fi: Mircea Vintilă, Florian Pittiş, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi,  Mircea Bodolan, Victor Socaciu, Marius Baţu.

Acesta va interpreta în spectacolul de sâmbătă seara câteva melodii împreună cu soprana Maria Nicoleta Brola, împreună cu care are o colaborare în care muzica folk se împletește cu muzica de operă.

Maria Nicoleta Brola a studiat canto și artă scenică la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca și are un masterat în muzică la Universitatea de Vest din Timișoara.

Este cadru didactic la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad și colaborează în concerte tematice cu instituții de cultură din Arad, Cluj, Timișoara, Lugoj. De-a lungul timpului a susținut diverse concerte în turnee în țări precum Cehia, Ungaria, Franța, Elveția.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Centrul Cultural Județean Arad.

Centrul Municipal de Cultură Arad va transmite live și înregistrate mai multe evenimente care au fost programate să se desfășoare în lunile noiembrie și decembrie, majoritatea dedicate Sărbătorilor de Iarnă.

Din programul evenimentelor online nu vor lipsi piesele de teatru de păpuși, atelierele de creație, spectacolele interactive pentru copii, concertele camerale, spectacolele de colinde și cântece de iarnă.

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro