Stire

China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19. Un milion de oameni au fost deja vaccinaţi

20.11.2020 ⋅ 0 comentarii


China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19. Aproape un milion de persoane au fost vaccinate deja "de urgenţă" cu două seruri anti-COVID ale firmei chineze Sinopharm. Compania farmaceutică nu a furnizat, însă, date clinice pentru a demonstra eficienţa vaccinurilor.

Încă din această vară, autorităţile chineze au autorizat folosirea de vaccinuri încă neomologate în cazul unor nevoi considerate urgente, precum ar fi angajaţii şi studenţii care lucrează în străinătate sau lucrătorii expuşi, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Vaccinurile noastre au fost inoculate la aproape un milion de persoane şi nu am fost anunţaţi despre reacţii indezirabile grave”, a declarat Liu Jingzhen, preşedintele Sinopharm.

Reprezentanţii companiei chineze susţin că niciuna dintre persoanele vaccinate nu s-a mai infectat cu COVID-19, cu toate că s-a dus în „peste 150 de ţări”.

China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19. Nu mai puţin de patru vaccinuri ar putea fi omologate

Noul coronavirus a fost detectat prima oară în China la sfârşitul anului 2019. În prezent, autorităţile chineze au anunţat că există patru vaccinuri în faza 3 a studiilor pe om, ultimul înainte de o posibilă omologare.

Testele sunt efectuate în străinătate deoarece există foarte puţini pacienţi infectaţi în China, unde răspândirea noului coronavirus a fost oprită, în mare măsură, încă din primăvară.

Astfel, studii clinice de fază 3 ale Sinopharm pentru două vaccinuri au loc în aproape 10 ţări, precum Emiratele Arabe Unite, Argentina, Peru, Egipt sau Iordania.

Preşedintele companiei chineze a dat asigurări că grupul său este „în avanposturile mondiale” în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID. Cu toate acestea, el nu a făcut publice date ştiinţifice.

Preşedintele chinez Xi Jinping a promis că orice vaccin produs de o companie din ţara sa va deveni „un bun public mondial”, ce va fi accesibil ţărilor în curs de dezvoltare, notează sursa citată.

Duo-ul americano-german Pfizer/BioNTech şi compania americană de biotehnologie Moderna au publicat în ultimele zile date ce arată că vaccinurile lor au o eficacitate de 95% şi respectiv 94,5%.

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ