Național Extern

Pacientă de 104 ani externată dintr-un spital din Madrid după ce a depăşit infecția COVID-19

15.12.2020 ⋅ 0 comentarii

Elena, o pacientă spaniolă în vârstă de 104 ani, a fost externată după ce a depăşit boala COVID-19 şi după ce a stat 14 zile internată, au informat surse ale spitalului madrilen Gregorio Marañón unde a fost tratată, citate de EFE și Agerpres.

"Elena este o supravieţuitoare, anul trecut a fost internată cu gripă A, iar anul acesta a depăşit infecţia COVD-19" provocată de SARS-CoV-2, a informat medicul Alvaro Alejandre de Ońa, care a tratat-o pe pacienta centenară, subliniind că ea nu a avut nevoie de respiraţie asistată.

Exemplul Elenei constitue un licăr de speranţă în acest al doilea val, având în vedere că vârsta sa înaintată constituie unul din factorii cei mai importanţi la pacienţii infectaţi. Acest caz special a determinat personalul Serviciului de Medicină Internă, medici, infirmiere şi personal auxiliar să se despartă cu aplauze de Elena la ieşirea din spital, care le-a mulţumit şi le-a urat la rândul ei sănătate şi ca "totul să se rezolve cu bine".

Ea a cerut să fie dusă acasă, unde trăieşte singură şi duce o viaţă independentă, fapt dovedit prin forţa cu care a combătut boala, se arată în comunicatul spitalului.

Gregorio Marañón este... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro