Local Stire

„Alcohol & Drugs Marathon” pe șosele. Sute de șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, respectiv drugtest, în weekend

22.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Duminică, 20 iunie, a avut loc acțiunea „Alcohol&Drugs Marathon" care s-a desfășurat pe parcursul a 24 de ore. În acest interval au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul etilotest și drugtest peste 354 de conducători auto, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 59.580 de lei, în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au fost reținute  6 permise de conducere și au fost întocmite 7 dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

În această noapte, polițiștii Orașului Pecica au depistat un tânăr de 22 de ani, care conducea un autoturism pe DN 7. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat pozitiv la cannabis.

Ieri, polițiștii Serviciului Rutier, au depistat un tânăr de 18 de ani din Curtici, care conducea un autoturism pe DJ 792. Din verificări s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sub influența alcoolului a mai fost depistat ieri, de polițiștii din Lipova, un timișorean de 21 de ani, care conducea un autoturism pe raza localității. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În data de 20 iunie, polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 27 de ani din Huedin care conducea un autoturism în municipiul Arad. În urma verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea a mai fost depistat fără permis de conducere, un tânăr de 18 ani din județul Timiș care conducea un autoturism în orașul Chișineu-Criș.

În cazurile prezentate mai sus, poliţiştii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate. 

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto faptul că în România toleranța față de conducerea sub influența alcoolului este zero, iar atunci când se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, timpii de reacție sunt până la de trei ori mai mari decât într-o situație normală, acest lucru crescând riscul de a fi implicați în evenimente rutiere cu consecințe grave atât pentru siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. 

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Sursa: arq.ro