Stire Religie

Catapeteasma Bisericii ”Izvorul Tămăduirii” din Ineu, sfințită de PS Emilian Crișanul în prezența Moaștelor Sf. Luca al Crimeei

22.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Unde ar fi mai potrivită o biserică având ca hram ”Izvorul Tămăduirii” dacă nu în incinta unui spital? Izvor de tămăduire este în aceste zile lăcașul de cult din incinta Spitalului Orășenesc din Ineu, cu atât mai mult cu cât, începând de ieri, 21 iunie, mâna dreaptă din Moaștele Sfântului Luca al Crimeei a fost adusă spre cinstire și întru tămăduire credincioșilor arădeni.  

Zile de sărbătoare în Cetatea Ineului în perioada 21-24 iunie, perioadă în care Slujitorii Sfântului Altar din frumoasa bisericuță de lemn din oraș au stabilit, cu binecuvântarea și susținerea Ierarhilor arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Emilian Crișanul, un bogat PROGRAM duhovnicesc. 

Astăzi, spre bucuria celor prezenți, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească și a sfințit catapeteasma bisericii-gazdă pentru patru zile a Moaștelor Sfântului Luca al Crimeei.  

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, pornind de la puterea/harul dat de Mântuitorul Sfinților Apostoli și urmașilor acestora de a dezlega și a lega păcatele Luati Duh Sfânt, cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate, și cărora le veți ține, vor fi ținute” (Ioan 20,23) a așezat la sufletele credincioșilor prezenți icoana vieții Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, prezent astăzi la Liturghia Arhierească de la Ineu prin moaștele sale.  


„Văzând lucrarea vieții unor oameni care au ales să și-o așeze în slujba Lui și a oamenilor, Dumnezeu face acestora marele dar al nestricăciunii trupurilor lor. Iar de acest mare dar, de lucrare tămăduitoare a lui Dumnezeu prin Moaștele Sfinților, ne bucurăm noi toți. Dumnezeu lucrează prin Sfintele Moaște și dă vindecare celor care cu credință și evlavie merg la ele spre vindecare sufletească și trupească. Tămăduire sufletelor și trupurilor dă Dumnezeu și prin Moaștele Sfântului Luca al Crimeei, prezent pentru câteva zile în Eparhia Aradului, la Ineu. Sfântul Luca a fost medic, a fost preot și a fost episcop. A fost omul lui Dumnezeu care a tămăduit o mulțime de oameni, având întotdeauna alături, spre ajutor și mărturie a lucră... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro