Național Stire

Primul tronson din Drumul Apusenilor, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania, finalizat cu 3 luni înainte de termen

24.08.2021 ⋅ 0 comentarii

Primul tronson Drumul Apusenilor, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania, a fost finalizat. Este vorba despre 13 kilometri din Drumul Apusenilor, șoseaua care ajunge şi la limita județului Cluj, la Valea Drăganului.

Drumul județean 108K, între Remeți și limita dintre județele Bihor și Cluj, face parte din drumul Apusenilor. Șoseaua montană cu două benzi, un adevărat spectacol pentru vizitatori. Cele două sectoare de drum sunt realizate în comun de către consiliile județene Bihor și Cluj, din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 22.267.358,91 lei, fără TVA.

Șoseaua montană cu două benzi, care șerpuiește spre dealul Caprei, este un adevărat spectacol pentru șoferi. În mod neobișnuit pentru România, noul sector de drum a fost recepționat cu 3 luni mai repede decât termenul din contract, a transmis Digi24.

Drumul Apusenilor leagă trei zone importante turistice: Stâna de Vale, Valea Iadului din judeţul Bihor și limita cu județul Cluj, Valea Drăganului, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de turiști. Drumul trece pe lângă lacul de acumulare Drăgan, iar priveliștea este una extraordinară.

Lucrările au început în 2019, în luna noiembrie, și... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro