Național Stire

Veteranul de război Ioan Beldi, fost prim-instrumentist la Orchestra filarmonică „George Enescu”, a împlinit 102 ani

30.08.2021 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Ioan Beldi a fost vizitat de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, cu ocazia împlinirii vârstei de 102 ani, informează F.P. Mirela Florian.  

Beldi Ioan s-a născut în data de 12 august 1919, în localitatea Brăteiu din județul Sibiu, într-o familie de agricultori, cu patru copii, toți băieți.  

După absolvirea Liceului din Dumbrăveni, a venit în București pentru a se înrola copil de trupă la Centrul de instruire pentru muzici militare. În paralel, a frecventat și cursurile Academiei Regale de Muzică și Artă Dramatică, pe care a absolvit-o după război. 

Domnul Beldi a participat pe front cu Regimentul 6 Gardă Dorobanți „Mihai Viteazul”, cu care a ajuns în Ungaria și Cehoslovacia, până la Brno. 

După război, a desfășurat o activitate impresionantă în domeniul muzical, fiind cadru didactic la Liceul nr. 1 din București, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” și, ulterior, prim-instrumentist la Orchestra filarmonică „George Enescu”, de unde a ieșit la pensie. 

Dragostea pentru muzică a fost transmisă mai departe și... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro