Extern Stire

Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”, a încetat din viață la 96 de ani

02.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Atena, informează joi AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Fost luptător în rezistenţă şi adversar al dictaturii coloneilor, Mikis Theodorakis a devenit celebru prin compunerea muzicii pentru filmul ''Zorba Grecul'', ce a răsunat de-a lungul timpului în întreaga lume.

Ministerul Culturii din Grecia a anunţat joi decesul lui Mikis Theodorakis, a cărui muzică compusă pentru celebrul film din 1964 a contribuit la promovarea imaginii însorite şi lipsite de griji a ţării pentru milioane de turişti, notează Reuters.

''Astăzi am pierdut o parte din sufletul Greciei. Mikis Theodorakis, Mikis profesorul, intelectualul, radicalul, Mikis al nostru s-a dus'', a indicat ministrul Culturii, Lina Mendoni.

Născut la 29 iulie 1925 în insula Chios din Marea Egee, într-o familie de origine cretană, Mikis Theodorakis este autorul unei opere gigantice şi cel mai faimos compozitor grec. El a devenit simbolul rezistenţei în Grecia de-a lungul veacurilor.

Aflat alături de comunişti în timpul Războiului Civil, care a ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro