Național Cultura Stire

Programul de toamnă al Expoziției Regale Palatul Elisabeta

17.09.2021 ⋅ 0 comentarii

Programul săptămânal al Expoziției Regale Palatul Elisabeta pentru vizitatori va fi, ca de obicei, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Cu ocazia Centenarului nașterii Regelui Mihai I, Expoziția Regală va fi deschisă publicului în perioada luni 25 octombrie – luni 8 noiembrie 2021. Palatul va fi deschis vizitatorilor, în mod excepțional, în fiecare zi a săptămânii, de la ora 10.00 la ora 13.00 și de la ora 14.00 la ora 17.00.

Vizitatorii nu au nevoie de rezervări prealabile. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Plata se poate face cu bani sau prin card. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 RON; pentru adulți 40 RON.

Adresa Palatului Elisabeta este Șoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 București (prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).

Vizitarea se face într-un tur ghidat, condus de voluntari ai Asociației Casa Majestății Sale. Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Poate fi vizitată grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro