Politic Stire

Prefectul face un nou APEL pentru VACCINARE și respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2

25.10.2021 ⋅ 0 comentarii

În contextul intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului României cu numărul 1130/2021, care modifică H.G. 1190 privind prelungirea stării de alertă, introducând o serie de noi restricţii, prefectul Toth Csaba, reia apelul la vaccinare şi de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

„Felicit arădenii care au ales să se vaccineze în aceste ultime zile când înregistrăm un aflux crescut în centrele de vaccinare. Îmi exprim speranța ca un număr cât mai mare de arădeni se vor vaccina cât mai repede, contribuind la scăderea pericolului de infectare mai ales în rândul persoanelor ce prezintă comorbidități. Din păcate, numărul bolnavilor din spital cu forme medii și grave este în continuare crescut, conducerile DSP Arad și ale unităților spitalicești făcând eforturi mari pentru ca fiecare bolnav să primească îngrijirea adecvată. Aceleași eforturi le fac și medicii, asistenții, sunt recunoscător în fața tuturor și le mulțumesc pentru dedicare, pentru puținele ore dormite, pentru modul cum își ajută semenii. Mă refer atât la cadrele medicale angajate ale unităților sanitare cât și la medicii de familie sau orice alte cadre medicale ce lucrează în mod voluntar în beneficiul bolnavilor de COVID-19. Ca prefect al județului Arad, le mulțumesc tuturor”, a declarat Prefectul Toth Csaba.

Totodată, în urma unei ședințe operative desfășurată la Instituția Prefectului – Județul Arad cu șefii inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie, s-a hotărât intensificarea acțiunilor de control al respectării noilor restricții aflate în vigoare.

„Scopul unic al acțiunilor de control este respectarea măsurilor prevăzute în Hotărârea de Guvern. Respectarea acestor măsuri va duce la limitarea infectărilor iar în completare cu vaccinarea, răspândirea virusului va putea fi oprită și oamenii vor fi mai feriți de contactarea unor forme grave.  Îi rog pe arădeni să respecte aceste măsuri luate temporar și să aibă speranța că printr-un efort colectiv vom reuși să depășim acest vârf al pandemiei. Exemplul țărilor care prin vaccinare și disciplină au depășit momentele grele este elocvent”, arată prefectul Toth Csaba.

fashiondays.ro