Informatii

Cum faci curat în toată casa în mai puțin de o oră?

17.12.2021 ⋅ 0 comentarii

Curățenia este o bătaie de cap și deseori simți că ai face orice altceva în afară de a strânge toate lucrurile împrăștiate prin casă și de a curăța podele, vase, dulapuri și alte lucruri. Din bucătărie în dormitor și din baie în camera copilului, curățenia presupune o mulțime de acțiuni, unelte și resurse. Totuși, dacă abordezi curățenia corect, o poți face rapid și eficient. Pentru acest lucru trebuie să știi să prioritizezi diversele acțiuni și să te folosești de anumite trucuri. Vei putea astfel obține timp considerabil pe care să-l folosești la alte treburi casnice sau pentru activități care îți plac. Curățenia într-un interval chiar mai mic de o oră este posibilă, iar în continuare vei descoperi cum o poți face și tu.


Pașii necesari pentru o curățenie rapidă


  1. Curăță baia


Este indicat să începi cu baia pentru că aceasta solicită mai mult efort. Pune o substanță de curățare în vasul de toaletă și las-o să acționeze cât timp cureți restul încăperii. Astfel, câștigi timp și substanța acționează eficient. Șterge suprafețele lucioase și cabina de duș sau cada, folosind o cârpă fină și un spray special. Revino asupra toaletei, apoi șterge dulapul și rafturile, înainte de a spăla pe jos. Curățarea travertinului sau a gresiei nu durează mult, mai ales dacă folosești un mop cu aburi. 


  1. Fă ordine în dormitoare


Dormitorul este ușor de curățat și nu ar trebui să-ți ia foarte mult timp. Tot ce îți trebuie sunt o privire atentă și mâini rapide. Strânge patul, apoi pune la loc lucrurile aflate în dezordine, ca haine, reviste sau alte obiecte. Aspiră, șterge praful sau petele și mergi în următoarea cameră. 


  1. Pune la punct sufrageria


Și aici trebuie să începi cu punerea lucrurilor în ordine, fie că e vorba de telecomenzi, perne sau alte obiecte. Șterge apoi praful de pe rafturi și alte suprafețe și lucruri pe care acesta se poate așeza. Dacă ai pete provocate de cești sau de altă natură pe mobilă, o cârpă din microfibră și o soluție specială te ajută să scapi de ele rapid. Aspiră, aerisește și pregătește-te pentru bucătărie.


  1. Curățarea bucătăriei


Bucătăria poate fi camera cel mai greu de curățat sau cel mai ușor, în funcție de cât de mult gătești. Începe cu debarasarea tuturor suprafețelor. Pune vesela curată la loc și spală-le pe cele murdare. Dacă ai mașină de spălat vase, pune-o în funcțiune și ocupă-te de șters blatul, masa, aragazul, frigiderul și mobila. Spală apoi pardoseala și curățenia este gata.


Sfaturi pentru o curățenie rapidă


Există mai multe metode prin care îți poți ușura și eficientiza curățenia, iar cunoașterea lor te va ajuta să termini în mai puțin de o oră. Iată câteva dintre ele:

  • Începe cu activitățile pe care aparatele le pot face pentru tine, ca spălatul rufelor sau al vaselor.

  • Folosește un coș pentru adunat lucruri. Ca să-ți fie mai ușor să scapi de dezordine, adună toate lucrurile din cameră într-un coș, fie că sunt șosete, piese lego, monede, agende, etc. Astfel, nu te vei plimba în toate părțile ca să le aduni și să le pui la loc.

  • Lucrează în echipă. Curățenia nu este doar grija ta. Roagă copiii să-și strângă singuri lucrurile din cameră și soțul să te ajute în celelalte încăperi.

  • Concentrează-te pe activitățile cu impact puternic, ca ordonarea obiectelor, ștergerea suprafețelor strălucitoare și a oglinzilor, aranjarea pernelor, cuverturilor și împachetarea și strângerea hainelor. 


Curățenia în mai puțin de o oră este posibilă, dacă te organizezi și parcurgi pașii descriși mai sus. De asemenea, ține cont de sfaturile pe care ți le-am dat pentru a câștiga și mai mult timp.



fashiondays.ro