Local Stire

Circulaţie restricţionată pe o stradă din municipiu din cauza lucrărilor de toaletare

11.02.2022 ⋅ 0 comentarii


Primăria Municipiului Arad prin Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban continuă activitățile de întreținere a spațiilor verzi din domeniul public al Municipiului Arad și efectuarea lucrărilor specifice asupra arborilor amplasați în mediul urban.

În prezent, echipele edilitare desfășoară activități de toaletare concomitent, în cartierul I. G. Duca, pe Calea Aurel Vlaicu, pe arterele secundare din cartierul Micălaca, precum și punctual, în cazul arborilor pentru care se constată necesitatea intervențiilor de urgență, prin suprimarea ramurilor care pot cădea sau a ramurilor ce interferează cu rețelele de utilități publice supraterane.

„Ulterior finalizării acțiunilor specifice de pe Calea Aurel Vlaicu, în Planul de toaletare a arborilor amplasați pe domeniul public al Municipiului Arad sunt programate lucrări de toaletare a arborilor amplasați în aliniament, pe străzile din zona centrală a municipiului Arad.

Toaletarea arborilor din municipiul Arad se aplică pentru obținerea unui aspect unitar și vizează înlăturarea ramurilor uscate, a cioturilor rezultate în urma căderilor de ramuri, a lăstarilor lacomi ce apar la baza arborilor sau pe trunchi.

Prin efectuarea toaletării arborilor amplasați pe domeniul public, Primăria Municipiului Arad urmărește maximizarea beneficiilor oferite de aceștia și minimalizarea lucrărilor și costurilor de mentenanță”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Când se închide traficul pe strada Andrei Mureşanu

Astfel, în cursul săptămânii viitoare, în zilele lucrătoare, respectiv în perioada 14-18 Februarie 2022, în intervalul orar 0900 - 1600, se vor realiza lucrări de toaletare pe Strada Andrei Mureșanu, de la intersecția cu Strada Banu Mărăcine până la intersecția cu Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș.

„În acest sens, în vederea desfășurării optime și în condiții de siguranță a acțiunilor specifice de întreținere a spațiilor verzi, informăm cu privire la necesitatea eliberării domeniului public de autovehiculele care îngreunează activitatea operatorului pentru prestarea serviciului privind întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din municipiul Arad. Prin urmare, adresăm rugămintea ca cetățenii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe Strada Andrei Mureșanu să nu parcheze autovehicule în perioada și intervalul orar menționate mai sus. Precizăm că, în situația în care nu se constată neconformarea solicitării de eliberare a domeniului public de autovehicule staționate pe acest tronson de drum, se poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării acestora și relocarea în cel mai apropiat loc disponibil.

De asemenea, vă aducem la cunoștință că în perioada 14-18 Februarie, în intervalul orar vizat, circulația rutieră pe artera Străzii Andrei Mureșanu este restricționată, fiind deviată pe variantele ocolitoare prin grija Direcției Generale Poliția Locală Arad.

Măsurile prevăzute mai sus sunt avizate favorabil de Comisia de Sistematizare a Circulației din Municipiul Arad și sunt instituite cu caracter temporar, numai pentru perioada săptămânii viitoare. Subliniem faptul că măsurile amintite sunt necesare în scopul prevenirii situațiilor care pot pune în pericol sau pot afecta integritatea fizică și viața, autovehiculele etc. în timpul activităților de toaletare desfășurate de către echipele edilitare.

Suplimentar, menționăm că proprietarii autovehiculelor din zona Străzii Andrei Mureșanu vor fi notificați cu privire la măsurile prezentate mai sus prin afișe și notificări scrise (flyere) pe parbrizul autovehiculelor staționate, aplicate înainte cu minimum 48 de ore de la începerea desfășurării acțiunilor specifice de toaletare, precum și în zilele în care se desfășoară activitățile supuse atenției.

Primăria Municipiului Arad vă mulțumește pentru sprijinirea efortului de întreținere a spațiilor verzi #pentruArad și vă adresează, și pe această cale, scuzele de rigoare pentru eventualul disconfort creat, se mai arată în comunicat.

 

 

 


 

fashiondays.ro