Local

Templierii între Evul mediu și Modernitate, simpozion organizat de Asociatia Rosal Aradensis, impreuna cu OSMTH

04.06.2022 ⋅ 0 comentarii

Asociația ROSAL ARADENSIS, împreună cu OSMTH (Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim) Comanderia Arad,  au organizat vineri 3 iunie, un simpozion cu titlul ”Templierii între Evul mediu și Modernitate”. Evenimentul a fost dedicat Zilei Internaționale a Copilului și a avut ca temă principală premierea unor tineri arădeni care au avut recent rezultate de excepție la Olimpiada Animatorilor, faza națională, Odorheiu-Secuiesc.

 A fos un prilej de bucurie pentru templierii Aradului să le aibă în mijlocul lor pe Daria Cătălina Bătăneanț, Ana Iazbinscky și Raluca Alina Ballai, eleve ale Liceului Dimitrie Țichindeal, care au reușit să impresioneze juriul național cu tematica numită “SPAȚIUL MARVEL” la secțiunea “Dezvoltare personala” a sus-numitei Olimpiade. Locul II național obținut de echipă a fost completat cu premiul special de “Animator de elită” obținut de  Ana Iazbinscky, cu remarcabilul loc I la  Concursul internațional de religie – ”Împreună cu Hristos în lume, la început de mileniu III” obținut de Daria Bataneant și cu premiul obținut de  Daria Bataneant și Ana Iazbinsky, la bilogie, cu proiectul “Ziua micilor ecologiști”. De asemenea, premiul al II-lea la concursul on-line HIGH SCHOOL SCIENCE PROJECTS,  ediția a X-a, organizat de Universitatea „Gh. Asachi” din Iași, Facultatea de Chimie a fost acordat tinerelor reprezentante ale Aradului.

 Echipa de elită a Liceului Dimitrie Țichindeal a fost invitata de onoare al templierilor Comanderiei Aradensis Arad , prilej cu care merituoaselor reprezentante ale Aradului le-au fost decernate premii speciale de către Comandantul Comanderiei Aradensis, dl. Marian Daniliuc. Momentul de gală a fost susținut de prezentarea programului care a obținut laurii prestigiosului concurs național, care s-a constituit într-un excelent prilej de dezbaterea a conceptelor pe care templierii le susțin și le-au susținut și pentru care s-au sacrificat de-a lungul istoriei, legate de valorile creștine, caritate, întrajutorarea semenilor aflați în nevoie și celelalte concepte care definesc Ordinul templier din perioada sa de formare, în plin Ev mediu, și până în zilele noastre.  

Templierii arădeni și-au afirmat odată în plus angajamentul de a fi alături și de a susține și pe viitor performanța tinerilor merituoși ai Aradului, de a promova deschis și cu stăruință valorile care dau conținut unei vieți sănătoase în comunitate și de a se alătura acelor eforturi și inițiative care pot deschide generațiilor tinere modele exemplare de conviețuire și manifestare publică. 

Toate aceste onorabile demersuri sunt realizate sub deviza templieră care a străbătut veacurile: NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS SED NOMINI TUO DA GLORIAM.

 

Asociația ROSAL ARADENSIS

Comanderia Aradensis Arad

fashiondays.ro