Stire

Glad Varga: „Suma alocată Programului «Rabla pentru Electrocasnice» se ridică la 50 de milioane de lei”

10.06.2022 ⋅ 0 comentarii


A mai rămas o săptămână până la începerea Programului „Rabla pentru Electrocasnice”. Românii se vor putea înscrie în program începând de vinerea viitoare, și vor putea solicita vouchere în trei etape, din 24 iunie, 1 iulie, respectiv 8 iulie. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, suma alocată pentru acest program este de 50 milioane de lei.


„Noua sesiune de aplicaţii pentru Programul «Rabla pentru Electrocasnice» destinat persoanelor fizice se va derula în perioada 17 iunie – 14 iulie 2022. Suma alocată programului de finanţare este 50 milioane lei. Scopul programului îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate, cu unele mai performante din punct de vedere energetic şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin diminuarea consumului de energie. Finanţarea se acordă sub formă de vouchere de 400 lei pentru maşini de spălat, aparate de aer condiţionat, frigidere, uscătoare de rufe; 200 lei pentru aspiratoare; 500 lei pentru laptopuri; 300 lei pentru tablete”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.


De menţionat că echipamentele achiziţionate trebuie să îndeplinească criteriile prevăzute în Ghidul de finanţare a Programului.


Informaţii detaliate şi înregistrarea beneficiarilor se realizează pe platforma creată pentru acest program: https://electrocasnice.afm.ro/b/.


fashiondays.ro