Local Stire

Pecica a devenit staţiune turistică de interes local (FOTO)

14.07.2022 ⋅ 0 comentarii


Pecica a devenit începând de astăzi staţiune turistică de interes loc. Asta, în condiţiile în care Guvernul României a adoptat o hotărâre pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice. Astfel, 17 localități a primit acest statut, numărul stațiunilor turistice crescând la 112. Printre acestea se numără orașul Pecica, ca rezultat al dosarului de candidatură întocmit de administrația locală.

„Avem locuri frumoase de vizitat în oraș și în zonă: Parcul Natural «Lunca Mureșului», cele două biserici-monument: Biserica Ortodox Română Sfinții Trei Ierarhi şi Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime, Ferma de Bivoli, Schitul Sfânta Parascheva din Bodrogu-Vechi, alături de brutăriile care produc brandul nostru local, Pita de Pecica.

Există suficiente locuri de cazare la pensiunile şi hotelurile din Pecica şi lucrăm la zona de agrement situată la doi pași de centru: noul parc de lângă Ferma de Bivoli este aproape gata, au început lucrările la teatrul de vară şi tot în zonă dorim să construim ștrandul termal.

Având statutul de stațiune turistică de interes local, de acum încolo administrația locală poate depune proiecte de finanțare din fonduri europene în domeniul turismului, pentru a dezvolta acest sector economic pe plan local”, susţine primarul Petru Antal.

Sursa foto: Facebook Petru Antal


 

fashiondays.ro