Local

Inchiderea proiectului derulat de Asociatia Madcity- Deschide portiere cu mana dreapta-Campanie de prevenire a accidentelor

30.07.2022 ⋅ 0 comentarii

In cadrul proiectului antementionat si anume Deschide portiera cu mana drapta-Campanie de prevenire a accidentelor, asociatia Mad City a reusit sa informeze peste 300 de beneficiari, cu 100 de persoane peste grupul tinta asumat initial si sa transmita mesajul campaniei la peste 2500 de beneficiari indirecti.

Astfel,  proiectul finantat de CCJA a avut ca scop o campanie de informare si constientizare care  sa ne ajute sa prevenim accidentele si sa avem un trafic rutier mai sigur. 

DESCHIDE PORTIERA CU MANA DREAPTA, cunoscuta si sub denumirea DESCHIDEREA OLANDEZA este o metodă sigură  care a dat roade in alte tari si a fost intiativa provenita din Olanda, țara unde sunt cele mai multe piste de bicicletele din Europa și din lume. „The Dutch Reach” este metoda prin care pasagerul sau șoferul poate deschide ușa mașinii folosind mâna cea mai îndepărtată. Concret, această acțiune  determina soferul să întoarca corpul și să priveasca peste umăr pentru a se asigura dacă trece vreun biciclist sau alt participant la trafic, inclusiv pietoni. În acest fel soferul va observa cu ușurință dacă un biciclist sau pieton se află în acel moment pe trotuar și trece pe lângă mașină. Metoda olandeză există încă din anii '70, ca răspuns la numărul mare de accidente mortale. De atunci, a devenit ceva comun în societatea olandeză. La finalul anului 2020, guvernul britanic a anunţat că va introduce noţiuni despre metoda olandeză de deschidere a portierei ca o măsură de protecţie pentru pietoni, biclclişti, motociclişti şi trotinetişti. Şi americanii au introdus această metodă în şcolile de şoferi.

Din analizele Eurostat se concluzioneaza ca in 2017   Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de biciclisti morti, la polul opus situându-se Cipru şi Luxemburg cu niciun deces, arată datele publicate marţi de Eurostat.Numarul persoanelor din Uniunea Europeana decedate in accidente rutiere a scazut cu 2,5% in anul 2019, comparativ cu 2018, Romania avand cea mai ridicata rata a deceselor, de 96 de decese la un milion de locuitori, conform datelor recent publicate de Eurostat..Cresterea sigurantei rutiere trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. Prin urmare acesta este motivul pentru care ne dorim demararea unei campanii pentru a incuraja deschiderea portierei cu mana dreapta si astfel, a proteja toti participantii la trafic.

Mai multe informatii pe www.madcity.ro

fashiondays.ro